MLB Update: Royals halen opnieuw een Peña binnen

Door

New York Mets Photo Day

Het was een bijzonder rustige dag op het MLB front. Daar waar het weekeinde werd gedomineerd door the match of the year (Denver Broncos Vs. Kansas City Chiefs) van de NFL, viel er voor de doorgewinterde MLB fan weinig te beleven. Silte voor de storm?

Family Affair

Een opmerkelijke naam verandere wel van ploeg. Te weten Francisco Peña. De zoon van Tony Peña tekende een contract bij de Kansas City Royals en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader – Tony Peña – en zijn broer Tony Peña Jr. Senior speelde 18 seizoenen op het hoogste niveau voor onder meer de Pirates, de Indians en de Cardinals en staat vijfde op de ranglijst met meest gespeelde wedstrijden als catcher aller tijden. Op dit moment is hij bench coach van Joe Girardi bij de Yankees, maar hij was al eens de manager van de Kansas City Royals, waar op dat moment ook zijn zoon Tony Peña Jr. speelde.

Hierboven zie je Tony Pena ontzettend meeleven met zijn team als bondscoach van de Dominicaanse Republiek tijdens de afgelopen WBC. Zijn team pakte uiteindelijk de titel nadat zij Nederland in de halve finale uitschakelden.

Frankie, zoals de jongste telg ook wel genoemd wordt is defensief uitermate sterk als catcher en sloeg vorig jaar op Triple-A en Double-A .257 en had 38 RBI’s voor de Mets organisatie. Met het tekenen van een major league contract en het toevoegen aan het 40 man roster hebben de Royals vier catchers onder contract op het hoogste niveau. Deze actie is meer bedoelt om Pena te beschermen voor de Rule 5 draft waarbij teams spelers uit de minor leagues kunnen draften. Het geeft hem, en ons, dus nog geen garantie dat hij volgend jaar in de Majors te bewonderen is.

Overschot

De Texas Rangers zijn actief hun middle infielders aan het shoppen. Met drie spelers op het hoogste niveau (Elvis Andrus, Jurickson Profar & Ian Kinsler) die bij elke ploeg zouden starten en twee spelers op Double-A niveau die grote progressie boeken heben de Rangers een overschot aan middle infielders. Het outfield en de pitching staff kunnen nog wel wat versterking gebruiken en daarom wordt verwacht dat de Rangers in een mogelijke trade jonge pitchers en/of outfielders terug zullen vragen. De St. Louis Cardinals zijn een mogelijke partner, want zij hebben juist een overschot aan jonge pitching en hebben top prospect Oscar Taveras in het outfield klaar staan om te debuteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen