MLB Update: Orioles versterken zich met Jimenez

Door

Minnesota Twins v Cleveland Indians

De Baltimore Orioles hebben een ervaren startende werper voor de rotatie gevonden. Ubaldo Jimenez zette zijn krabbel onder een vierjarig contract ter waarde van 48 miljoen dollar. De 30-jarige pitcher maakte afgelopen seizoen 32 starts voor de Cleveland Indians met een 3.30 ERA en 9.6 strikeouts per negen innings.

De O’s moeten daar wel een Draft Pick (zeventien overall) voor opgegeven, aangezien Jimenez de qualifying offer (14,1 miljoen dollar) van de Indians naast zich neerlegde.

Een nieuwe scout voor de New York Yankees. Een wasbeer?!
Mark Teixeira zei dat de New York Yankees weer terug zijn. Mede dankzij het smijten van geld om een Japanse pitcher binnen te halen en het feit dat de geblesseerde spelers weer fit geraken. Iets wat deze vreemde snuiter ook opmerkte tijdens Spring Training:

Wellicht een idee als de nieuwe mascotte? Dandy was tussen 1979 en 1981 de laatste mascotte van het team. Dandy was bedekt met pinstripes, Yankees hat en trots drager van een oranje snor (eerbetoon aan oud-Yankees catcher Thurman Munson).

Short Hops
* Over de Yankees gesproken. Manager Joe Girardi heeft Brian Roberts benoemt tot de vaste tweede honkman. Roberts neemt de plaats in de line-up over van Robinson Cano die vertrok naar de Seattle Mariners. De vraag is hoeveel wedstrijden de blessuregevoelige Roberts gaat spelen? Vorig jaar kwam de 36-jarige veteraan tot 77 wedstrijden, zijn hoogste aantal sinds het seizoen 2009.

* Dustin Pedroia zegt dat hij zich goed voelt na zijn operatie aan zijn duim, terwijl teamgenoot Jon Lester het geen probleem vindt om geld in te leveren om zo langer in Boston te blijven. Met de sfeer bij de Red Sox zit het wel goed, dunkt me.

* Neftali Feliz wil zijn oude baan terug. Closer van de Texas Rangers. Feliz probeerde het afgelopen seizoen als startende werper voor de Rangers, maar hij zag zijn seizoen vroegtijdig beëindigd worden vanwege een Tommy John operatie. Nu Joe Nathan voor een overstap naar de Detroit Tigers heeft gekozen, wil Feliz niets liever dan de laatste drie outs maken van een wedstrijd. De laatste keer dat Feliz als closer in het veld stond voor de Rangers, gebeurde er dit:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen