MLB Update: Nick Markakis keert huiswaarts

Door

Baltimore Orioles v New York Yankees
Na de trade van Gold Glove winnaar Jason Heyward naar de St Louis Cardinals voor Shelby Miller, en de mislukte poging om  Yasmany Tomas aan te trekken, hebben de Braves hun nieuwe rechtsvelder gevonden in Nick Markakis.

Markakis speelde de afgelopen jaren voor de Baltimore Orioles en keert met het tekenen van een vierjarig contract ter waarde van $44 miljoen terug naar de plek waar hij opgroeide en college ball speelde. De Gold Glove winnaar had aanvallend een minder jaar, mede door een gebroken duim, maar had een gemiddelde van .271, 14 homeruns en 50 RBI’s (vergelijkbare cijfers met die van Jason Heyward).

Of het versterken ook geldt voor het aantrekken van Jim Johnson moet nog worden bezien. De in ongenade gevallen closer had een verschrikkelijk 2014. Een ERA van 7.09, tegenstanders die hem van de heuvel sloegen met een .318 gemiddelde en maar twee saves. Dat terwijl Johnson in 2012 en 2013 nog respectievelijk 51 en 50 saves liet noteren voor de Orioles. Bij de Braves zal hij vooral als set up man voor Craig Kimbrel fungeren, de onbetwiste closer in Atlanta.

Short Hops
Met de trade voor Michael Saunders waarbij J.A. Happ richting Seattle vertrok lijkt het einde van Melky Cabrera in Toronto in zicht. Saunders, Canadees van geboorte, had een slash line van .273/.341/.450 in 78 wedstrijden vanwege blessures. Hij lijkt de nieuwe linksvelder te worden voor de Blue Jays. Waardoor naar alle waarschijnlijkheid Cabrera op zoek moet naar een nieuwe ploeg. Kansas City wordt genoemd als mogelijke landing spot. De ploeg waar hij in 2011 een uitstekend jaar kende met een .305 gemiddelde, 16 homeruns en 73 RBI’s.

Met Happ voegen de Mariners een degelijke linkshandige werper toe aan een imposante pitching staff. Na het verschrikkelijk moment in Tampa heeft de werper zich prima herpakt en in 2014 was Happ in 30 wedstrijden (26 starts) goed voor elf overwinningen met een ERA van 4.22. Zijn ERA zal zeker zakken in het pitcher friendly Safeco Field, iets wat het Rogers Centre in Toronto zeker niet is.

Nadat de Padres Everth Cabrera geen aanbieding deden op de non-tender deadline heeft San Diego in Clint Barmes een mogelijke opvolger gevonden. De uitstekende verdedigende korte stop zal samen met Alexi Amarista moeten strijden voor een plekje in de basis.

Het blijft onrustig in Oakland. Na het vertrek met ruzie van Josh Donaldson lijkt GM Billy Beane nu te werken aan een trade van Brandon Moss. De slugger kende een goed jaar met 25 homeruns tegen een matig gemiddelde van .234 en wordt overbodig geacht met de komst van Billy Butler.

Dat Moss voor elke ploeg een welkome aanvulling is getuigt onderstaand filmpje.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen