MLB update: Michael Cuddyer naar de Mets

Door

Arizona Diamondbacks v Colorado Rockies

Op de dag dat de twaalf spelers die van hun team een qualifying offer (1 jaar, 15.3 miljoen dollar) moesten beslissen of zij die aanbieding accepteerden, tekende een van hen al een nieuw contract bij een ander team. Terwijl opnieuw alle spelers met een aanbieding op zak besloten deze naast zich neer te leggen (sinds de invoering van het qualiying offer heeft nog niemand besloten dit aanbod te accepteren), tekende outfielder Michael Cuddyer een tweejarig contract bij de New York Mets.

‘Win now-modus’

De New York Mets zien in dat er voor 2015 al de mogelijkheid ligt om de play-offs te bereiken. Met een talentvolle groep, sterke pitching en een terugkerende Matt Harvey in 2015 ligt het zwakke punt voorlopig nog bij de aanval en dan vooral in het outfield. Michael Cuddyer vormt voor de Mets de eerste versterking van deze winter en de verwachting is dat er meerderen zullen volgen. In Cuddyer hebben de Mets de National League Batting Champ van 2013 binnengehaald. De 35-jarige Cuddyer speelde in zijn loopbaan twaalf seizoenen voor de Minnesota Twins en de laatste twee jaar voor de Colorado Rockies en kwam daarin tot de volgende statistieken: .279 AVG, 187 HR, 753 RBI en een WAR van 15.9. De laatste twee seizoenen genoot Cuddyer van de ijle lucht in Colorado en sloeg hij .331 met 30 homeruns. Het leverde hem vorig jaar de batting title, een Silver Slugger Award en een All-Star verkiezing op, maar in 2014 werd Cuddyer geplaagd door blessures en kwam hij in slechts 49 wedstrijden in actie.

Een van Cuddyer’s meest opvallende prestaties? Hij sloeg al twee keer voor de cycle:

Het was dan ook een lichte verrassing dat de Rockies besloten Cuddyer een qualifying offer aan te bieden. Er werd al gespeculeerd dat hij een van de spelers zou kunnen zijn voor wie deze aanbieding zou betekenen dat hij pas erg laat (misschien zelfs wel in juni 2015 na de draft) een nieuw contract zou tekenen. Des te opvallender dat Cuddyer gisteren de eerste speler van naam was die tot een overeenstemming kwam met een nieuw team. De Mets gaven hem een tweejarig contract ter waarde van 21 miljoen dollar. Als gevolg van het weigeren van de qualifying offer krijgen de Rockies van de Mets hun first round draft pick (15e overall) in de draft van volgend jaar.

De andere elf spelers die hun qualifying offer naast zich neerlegden en daardoor hun nieuwe team een draft pick zullen kosten, zijn: Max Scherzer, Victor Martinez, David Robertson, Melky Cabrera, James Shields, Hanley Ramirez, Pablo Sandoval, Nelson Cruz, Francisco Liriano, Russell Martin en Ervin Santana.

Japan All-Star Series

In Japan maken All-Stars uit de Japanse en Amerikaanse topcompetities zich op voor een onderling treffen. De MLB sterren, onder wie Robinson Cano, Yasiel Puig en Evan Longoria, landden gisteren in Japan en speelden vanochtend (Nederlandse tijd) een eerste oefenwedstrijd tegen een combinatie team van de Yomiuri Giants en de Hanshin Tigers. De MLB All-Stars trokken met 9-8 aan het langste eind, maar dat ging niet heel soepel. Met een uit in de gelijkmakende slagbeurt hadden de Japanners de kans om het duel te beslissen met lopers op alle honken. Via een vangbal en een strikeout wist gelegenheidscloser Jeff Beliveau (Tampa Bay Rays) een einde te maken aan de dreiging.

De MLB All-Stars namen al vroeg een 6-0 voorsprong dankzij deze grand slam van Evan Longoria:
https://www.youtube.com/watch?v=KsrIr3kzcsY

Salvador Perez, nog maar net klaar met de World Series, sloeg een solo homerun om de voorsprong uit te breiden, maar de Japanners kwamen in de zevende inning dankzij een sterke rally met vijf punten nog erg dichtbij. Jose Veras en Jeff Beliveau gooiden de wedstrijd echter in het slot.

Morgen starten de officiele Japan Series en voor het Japanse team zijn Kenta Maeda, mogelijk free agent, en Shohei Otani de grote namen. De wedstrijden starten, op Game 5 na, allemaal om 10 uur Nederlandse tijd en zijn te volgen via MLB.com.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen