MLB Update: McGrady maakt indruk in pen session

Door

Miami Heat v San Antonio Spurs - Game Four

Barrett Barnes, een Minor League outfielder van de Pittsburh Pirates, denkt dat Tracy McGrady iets speciaals heeft. De voormalig basketballer van o.a. de Toronto Raptors, Orlando Magic en Houston Rockets pitchte voor het eerst met slagmannen tegenover zich in een bullpen session van 20 minuten. T-Mac traint mee als pitcher bij de Sugar Land Skeeters in de Independent Atlantic League en denkt serieus na over een loopbaan in het honkbal.

“Hij is erg groot en zijn armen zijn zo lang”, aldus Barnes over McGrady. “Wanneer je zo’n uitstraling hebt op de heuvel, dan voel je je als slagman niet comfortabel in de batters box.” McGrady gooide zijn fastball rond de 87 mph, maar met zijn armen en zijn lichaam voelde dat volgens Barnes meer tussen de 90 en 91 mph.

De zevenvoudig NBA All-Star beëindigde afgelopen seizoen zijn loopbaan en scoorde meer dan 18.000 punten en pakte meer dan 5.000 rebounds. Hij denkt nu na over een carrière in het honkbal en werkt samen met pro scout Scipio Spinks en zevenvoudig Cy Young Award winnaar Roger Clemens.

Albert Pujols heeft zijn geding wegens laster tegen Jack Clark laten vallen. Clark maakte openlijk zijn excuses nadat hij afgelopen zomer op de St. Louis radio Pujols beschuldigde van het gebruik van PED’s.

Short Hops

* Josh Beckett is klaar voor de start van het nieuwe MLB-seizoen. De pitcher van de Los Angeles Dodgers heeft niet langer zenuwklachten in zijn rechterarm nadat een stuk rib werd verwijderd bij een operatie. Beckett gooide maandag in Arizona 30 pitches zonder problemen.
* Outfielder Michael Brantley en de Cleveland Indians zijn een vierjarig contract ter waarde van 25 miljoen dollar overeengekomen. Brantley sloeg in 2013 voor de Indians tien homeruns en 73 RBI’s met een .284/.332/.396 batting line.
* Houston Astros’ pitcher Jarred Cosart heeft zijn excuses aangeboden voor een tweet waarin hij een homoseksuele opmerking maakte om popster Justin Bieber te omschrijven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen