MLB Update: Maddux op HOF shortlist, Beltran naar Bronx?

Door

Atlanta Braves v New York Yankees

Het was een rustige dag in de MLB waar er wel nieuws naar buiten kwam in de vorm van de nieuwste Hall of Fame shortlist met daarop een aantal grote namen als nieuwkomers: Greg Maddux, Tom Glavine en Frank Thomas zijn drie van de negentien nieuwkomers die in aanmerking komen voor een plekje in de Hall of Fame.

Vorig jaar werd er voor het eerst sinds 1996 niemand tot de Hall of Fame in Cooperstown verkozen. Om in aanmerking te komen moet een genomineerde maar liefst 75% van de stemmen krijgen van een jury van 600 personen. Vorig jaar kwam Craig Biggio, die maar liefst negentien jaar lang het tweede honk bemande voor de Houston Astros, er het dichtstbij met 68% van de stemmen.

Dit jaar acht men de kans echter groot dat Greg Maddux binnen één jaar al verkozen zal worden tot de Hall of Fame. Maddux was onderdeel van de gevreesde rotation van de Atlanta Braves in de jaren negentig en schreef meerdere records op zijn naam. Zo heeft hij als enige werper zeventien seizoenen op rij meer dan vijftien wedstrijden gewonnen. Ook was hij de eerste werper – Randy Johnson zou later volgen – die vier Cy Young awards op rij won. Gedurende deze vier seizoenen waarin hij deze award won had hij een ERA van slechts 1.98. En alsof dat allemaal niet genoeg is won Maddux ook nog eens achttien Gold Gloves.

Stemmen voor de Hall of Fame gebeurt tot het einde van het jaar, de resultaten worden op 7 januari bekend gemaakt.

Rustige dag

Zoals gezegd was het een rustige dag, wel waren er drie kleine transactions:

  • De Chicago Cubs trekken George Kottaras aan van de Kansas City Royals. De catcher sloeg vorig jaar slechts .180 als backup in Kansas City, maar heeft de afgelopen twee seizoenen wel een OBP van .350. Het aantrekken van Kottaras betekent waarschijnlijk het vertrek van de huidige backup catcher: Dioner Navarro. Laatstgenoemde had vorig jaar het beste jaar uit zijn carrière met een slaggemiddelde van .300 met dertien homeruns.
  • In een poging de bullpen nog verder te versterken hebben de Los Angeles Angels Joe Smith binnen gehaald. Smith (29) speelde de afgelopen vijf jaar voor de Cleveland Indians en had vorig jaar een ERA van 2.29 in 70 optredens. Hij tekent in Anaheim een contract voor drie seizoenen.
  • Een reliever die niet bij zijn oude club vertrekt is de linkshandige werper Javier Lopez. De 36-jarige Lopez blijft bij de San Francisco Giants waar hij een driejarig contract tekent. Lopez had vorig jaar een uitstekend seizoen met een ERA van 1.83 in 69 optredens.

Rumor Mill

  • Outfielder Carlos Beltran is al aan meerdere teams gelinkt, en nu zijn het de New York Yankees die als favoriet worden genoemd. Volgens de New York Post zitten de Yankees heel erg aan Beltran te trekken en volgens bronnen is de algemene consensus rond de MLB dat de Yankees en Beltran tot een overeenkomst zullen komen.
  • De Mariners zijn zeer geïnteresseerd in Mike Napoli. Vorig jaar was dit ook het geval, maar toen besloten de Mariners de onderhandelingen te staken toen Napoli heupproblemen bleek te hebben. Na een geweldig seizoen met de Boston Red Sox is Seattle nu terug als geïnteresseerde partij. Volgens bronnen wil Napoli echter alleen naar Seattle wanneer zij substantieel meer geld bieden dan andere teams die meer kans maken om prijzen te winnen dan Seattle.
  • De Rockies zijn naar verluidt druk bezig achter de schermen. Volgens de Denver Post proberen de Rockies er alles aan te doen om Justin Morneau naar Colorado te halen. Daarnaast zouden ze ook met de Angels aan het praten zijn over een mogelijke trade voor Mark Trumbo en zijn ze met de Royals aan het praten over een mogelijke deal voor een van hun relievers,
  • Er was veel controverse toen Jhonny Peralta een flinke bak geld kreeg van de St. Louis Cardinals. Maar volgens CBSSports kan de heisa rondom Nelson Cruz nog weleens groter worden: hij is naar verluidt op zoek naar een contract voor vier seizoenen ter waarde van 75 miljoen dollar. Net als Peralta werd ook Cruz voor 50 wedstrijden geschorst in 2013 voor zijn rol in het PED schandaal. De 33-jarige outfielder geniet volgens ESPN interesse van de Mariners, Mets, Rangers en de Athletics.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen