MLB Update: Konerko gaat nog een jaartje door

Door

Toronto Blue Jays v Chicago White SoxNa de drukke dag op de transfermarkt dinsdag bleef het gisteren erg rustig in de Major League. Het ‘grootste’ nieuws kwam uit Chicago waar Paul Konerko besloot om zijn loopbaan met een jaartje te verlengen. De slugger zette gisteren zijn handtekening onder een contractverlenging bij de Chicago White Sox van één jaar ter waarde van 2,5 miljoen dollar. Bijzonder aan deze verbintenis is dat één miljoen dollar van dit salaris pas in 2021 wordt uitbetaald. Omdat hij onder zijn vorige contract nog tot en met 2020 jaarlijks één miljoen dollar krijgt bijgeschreven, krijgt hij de komende jaren een mooie pensioenuitkering.

De 37-jarige Konerko kende een weinig gelukkig 2013 waarin hij in 126 wedstrijden tot een slaggemiddelde van slechts .244 kwam. Daarnaast kwam hij maar tot twaalf homeruns en 54 RBI’s, wat zijn laagste aantallen op het hoogste niveau zijn sinds 1998. In zijn vijftien jaar bij de White Sox kwam hij echter wel tot 427 homeruns, 1.361 RBI’s en 2.187 gespeelde wedstrijden en daarmee staat hij in die categorieën op de tweede plek in de historie van de club. Om die reden wilden de ChiSox Konerko echter nog wel een jaar in het team hebben. Zo zal hij de Cubaanse overloper Jose Abreu helpen om de vaste eerste honkman van het team te worden en gaat hij met Adam Dunn de taak van aangewezen honkman op zich nemen.

Miggy terug op het eerste honk

Na de trade van Prince Fielder naar de Texas Rangers was het eigenlijk al duidelijk, maar gisteren maakten de Detroit Tigers het officieel: Miguel Cabrera gaat vanaf komend seizoen weer op het eerste honk spelen. Na de komst van Fielder in 2012 verhuisde Miggy naar het derde honk om zo beide sluggers in het team te passen. Hij is echter blij dat hij nu weer terug kan naar zijn vertrouwde positie, want hij voelde zich niet echt thuis op ‘drie’. Aan de plaat was hier overigens weinig van te merken, want Cabrera kende twee zeer sterke seizoenen en haalde zowel in 2012 als in 2013 zelfs de AL MVP-titel binnen. De Tigers maakte ook bekend dat hun toptalent Nick Castellanos de startende derde honkman zal zijn in 2014.

Short hops

  • Scott Kazmir tekende gisteren een contract dat hem voor de komende twee jaar aan de Oakland A’s verbindt. De startende werper, die een goede comeback kende in 2013, gaat in die periode 22 miljoen dollar verdienen. Hiermee wordt maar weer eens aangetoond dat het voor redelijk goede pitchers een goede tijd is. Na onder anderen Ricky Nolasco (49 miljoen dollar voor vier jaar bij de Minnesota Twins), Jason Vargas (32 miljoen voor vier jaar bij de Kansas City Royals) en Phil Hughes (24 miljoen dollar voor drie jaar bij de Twins) is hij al de volgende ‘degelijke’ pitcher die vele miljoenen per jaar gaat verdienen.
  • De Yankees wisten na hun blockbuster deal met Ellsbury dinsdag gisteren nog een speler aan zich te binden. Kelly Johnson tekende een eenjarige verbintenis met de club uit New York, ter waarde van ongeveer drie miljoen dollar. De 31-jarige infielder vormt een soort van safety net voor de Yanks mocht Robinson Cano (onverhoopt) zijn contract niet verlengen of Alex Rodriguez geschorst worden (waar stiekem wel op wordt gehoopt door Cashman en co).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen