MLB Update: Royals versterken zich met tweede honkman Infante

Door

ALCS - Detroit Tigers v Boston Red Sox - Game Two

Het afgelopen weekend hebben verschillende ploegen zich versterkt. De Kansas City Royals hebben hun tweede honkman voor de komende jaren gecontracteerd in de pesoon van Omar Infante. Een andere infielder, Juan Uribe, tekende na lange onderhandelingen een tweejarig contract bij de Los Angeles Dodgers.

Royals

Voor Kansas City lijkt het team, met het contracteren van Infante voor 4 jaar en 30 miljoen, compleet. Infante, die in 2013 .318 sloeg voor de Detroit Tigers met 10 homeruns en 51 RBI’s, wordt gezien als een upgrade over Emilio Bonifacio. Bonifacio zal met een rol van super sub – hij is op bijna alle posities inzetbaar – genoegen moet nemen. Met Infante halen de Royals niet alleen een goede tweede honkman binnen, maar ook een leider voor met name de Latino spelers en een bovengemiddelde verdediger.

Uribe

Juan Uribe heeft eindelijk zijn contract binnen. Hiermee is voor de Dodgers een einde gekomen aan de onzekerheid wie het derde honk zou gaan bewaken het komende jaar. Uribe, een ondergewaardeerd speler, tekent een contract voor 2 jaar ter waarde van 15 miljoen dollar. Met name het verdedigende spel van Uribe zal van waarde zijn voor de Dodgers om de doelstelling (het winnen van World Series) te bewerkstelligen. Hij maakte slechts 5 fouten in ruim 900 innings en dat leverde hem een nominatie op voor een Gold Glove Award. Neem daarbij zijn .278 gemiddelde en 12 homeruns en de conlusie is dat de Dodgers een goede deal hebben gesloten.

Short Hops

  • De Minnesota Twins hebben zich versterkt met Mike Pellfrey. De startende werper tekent een contract voor 2 jaar voor 11,5 miljoen Pelfrey is na Hughes, Nolasco de derde startende werper die de Twins de afgelopen weken hebben gecontracteerd.
  • James Loney blijft na een break out jaar in Tampa Bay spelen, waar zijn carriere nieuw leven ingeblazen werd. Hij tekent en contract voor 3 jaar om het eerste honk te bemannen voor de Rays.
  • De Colorado Rockies hebben hun bullpen weten te versterken met het aantrekken van Boone Logan. De linkshandige werper tekent een 3 jarig contract en komt over van de Yankees.
  • Mark Ellis gaat van de Dodgers naar de St Louis Cardinals. Daar zal hij als mentor fungeren voor Kolten Wong, de startende tweede honkman. Met de komst van de ervaren Ellis lijken de Cards wederom klaar voor een lang seizoen en gelden ze als een van de favorieten om namens de National League de World Series te bereiken.
  • Voormalig speler van de Cardinals, John Afxord, zal de bullpen van de Indians gaan versterken. De voormalige closer van de Milwaukee Brewers zal tijdens Spring Training moeten bewijzen of hij nog steeds een kandidaat voor de closer rol is. Afgelopen jaar gooide hij goed voor de Cardinals, maar had hij ook zeven blown saves.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen