MLB Trade Deadline: Ryan Dempster naar Braves

Door

De Atlanta Braves hebben zich versterkt met righty Ryan Dempster. In ruil voor Dempster sturen de Braves waarschijnlijk starter Randall Delgado naar de Chicago Cubs.

Dempster gaf eerder aan een voorkeur te hebben voor de Los Angeles Dodgers en de Braves. Hij moet zelf nog wel akkoord gaan met de ruil, want hij heeft een no-trade clausule. Tot nu toe heeft hij zijn fiat nog NIET gegeven.

Dempster
Dempster is bezig aan het beste jaar uit zijn carrière. Nog nooit in zijn carrière gaf Dempster zo weinig vrije lopen op, maar ook zijn strikeouts zijn iets omlaag. Opvallend is dat hij ongeveer de helft minder homeruns opgeeft. Zijn carrière gemiddelde ligt op één homerun per negen innings, dit jaar is dat echter 0,6 homeruns per negen innings. Vaak is het lastig voor een werper om dat het hele seizoen vol te houden.

Hij heeft een ERA van 2.11, waarmee hij de Major Leagues leidt. Zijn carrière ERA is twee keer hoger en staat op 4.33.

De Braves ontvangen met Dempster een veteraan die de rotation flink kan verbeteren. De Braves’ starters hebben dit jaar een 4.34 ERA verzameld. De kans is groot dat Dempster de plek van Nederlander Jair Jurrjens over zal nemen. De andere starters zijn Tim Hudson, Tommy Hanson, Ben Sheets en Mike Minor.

Delgado
De rechtshandige werper Delgado maakte vorig jaar zijn debuut voor de Braves en startte tot nu toe 24 wedstrijden in de Major Leagues. De 22-jarige Panamees startte zeventien daarvan dit seizoen. Daarin had hij een 4.42 ERA met 73 strikeouts in 91,2 innings werk.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. rbanier 8 jaar ago

    Het is Hanson en niet Hunter….

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen