MLB Trade Deadline: Peavy naar de Red Sox

Door

Chicago White Sox v Seattle MarinersDe Boston Red Sox hebben zich versterkt met de 32-jarige veteraan Jake Peavy. De voormalig Cy Young Award winnaar komt over van de Chicago White Sox in een three-team trade waarin totaal zeven spelers bij zijn betrokken. Peavy heeft van alle Red Sox’ starters de beste WAR (6.3) sinds het seizoen 2012.

Naast Peavy ontvangen de Red Sox ook nog reliever Brayan Villarreal van de Detroit Tigers. De Red Sox sturen op hun beurt drie prospects naar de White Sox. Pitchers Francelis Montas, J.B. Wendelken en infielder Cleuluis Rondon. Daarnaast krijgen ze ook nog top prospect Avisail Garcia van de Tigers. En tot slot verhuist Jose Iglesias naar de Motor City.

De Red Sox’ starting rotation ziet er beter uit met de komst van Peavy, ondanks dat hij veel blessureleed heeft gekend in zijn loopbaan en sinds 2007 slechts één keer de grens van 200 innings in een seizoen passeerde. GM Ben Cherington moest toeslaan nu het nog altijd onduidelijk is wanneer ace Clay Buchholz terugkeert in de rotatie.

Alberto Callaspo verruilt de Los Angeles Angels voor de Oakland Athletics. De Halos krijgen daar infielder Grant Green voor terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen