MLB Trade Deadline: Hunter Pence naar de Giants

Door

Hunter PenceAmper een uur nadat de Philadelphia Phillies Shane Victorino naar de Los Angeles Dodgers stuurden is outfielder Hunter Pence naar de San Francisco Giants geruild voor outfielder Nate Schierholtz, catcher/eerste honkman Tommy Joseph en werper Seth Rosin. Het is de tweede keer in twee jaar dat Pence bij de deadline is geruild. Vorig jaar ging hij van de Houston Astros naar de Phillies.

Door de move worden Pence en Victorino nu concurrenten in de nek-aan-nek race in de National League West tussen rivalen Giants en Dodgers.

Pence
De rechtshandige rechtsvelder stond altijd bekend om zijn power-speed combinatie, maar is tegenwoordig vooral een powerhitter met een aardig slaggemiddelde.

De 29-jarige Pence heeft dit jaar zeventien homeruns met een slaggemiddelde van .271. Pence zal in het rechtsveld gaan starten naast linksvelder Melky Cabrera en midvelder Angel Pagan.

Joseph en Schierholtz
Tommy Joseph was een second rounder in 2009. Hij speelt momenteel in AAA en heeft daar een .260 slaggemiddelde met acht homeruns. Schierholtz neemt effectief de plaats van Pence in bij de Phillies.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen