MLB top 50 free agents: 35-31

Door

 

 

Hoewel de competitie nu een kleine maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams.

Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maken we een lijst van de top 50 free agents.

Per post behandelen we vijf spelers en kijken we aan de hand van de geruchten en onze eigen gevoel waar we denken dat de spelers zullen eindigen.

Waar je eerder deze week de nummer 50 tot en met 36 kon lezen, gaan we vandaag verder met de nummers 35 tot en met 31.

35. Clint Barmes
Deze middle infielder kwam tot aan vorig seizoen zijn hele loopbaan uit voor de Rockies, maar speelde in 2011 voor de Houston Astros en was dus onderdeel van het zwakste team van de MLB. Hij was één van de weinige spelers die nog wel op een redelijk niveau presteerde en behaalde een WAR van 2.9. De Twins leken een grote gegadigde, maar tekenden eergisteren Jamey Carroll. De Tigers, Dodgers, Giants en ook de Astros toonden al interesse in Barmes. Ik zie Barmes wel bij de Dodgers eindigen als mentor voor de jonge Dee Gordon.

34. Tsuyoshi Wada
Een grote onbekende in deze lijst. Wada (foto boven) is een linkshandige starter uit Japan, die afgelopen seizoen een ERA van 1.81 had in 184 2/3 innings in de Japanse Nippon Professional Baseball League. In tegenstelling tot landgenoot Yu Darvish, die we later in de lijst tegenkomen en nog kennen van de WBC, is Wada een echte free agent. Waar voor Darvish nog een som geld moet worden betaald om hem vrij te ‘kopen’, hoeven geïnteresseerde teams Wada slechts een contract aan te bieden. De Nationals en Dodgers hebben de Japanner volgens de laatste berichten zeer goed gescout en vooral de Nationals lijken veel interesse te hebben. Ik verwacht dan ook dat zij aan het langste eind zullen trekken.

33. Chris Capuano
Capuano was een goedkope pickup voor de Mets afgelopen winter. Het was een typische low risk-high reward deal en Capuano gaf de Mets precies wat zij nodig hadden. Een duurzame starter (186 innings), die ook nog eens zijn wedstrijdjes wist te winnen voor een team dat niet goed draaide (11-12 met een ERA van 4.55). Op basis van deze prestaties denkt Capuano een salarisverhoging te verdienen. Hier zijn de Mets het wel mee eens, maar ze zijn nog terughoudend in het bieden van het tweede contractjaar dat Capuano zo graag toevoegt. Uiteindelijk denk ik dat de partijen er wel uitkomen, wellicht met een team option die gelicht moet worden bij bepaalde behaalde prestaties.

32. Jeff Francis
Een vergelijkbare pitcher met Capuano. Een lefty die het voor de Royals vrij aardig deed na lang blessureleed. Francis kwam op bij de Colorado Rockies en leek een zeer veelbelovende werper. Hij won al eens 17 wedstrijden, maar had dit seizoen met de matige Royals moeite om te winnen. Zijn WAR van 1.0 is niet erg hoog, maar het is nog altijd duidelijk dat Francis potentie heeft. De Royals hebben al aangegeven zijn contract best te willen verlengen, maar hun eerste prioriteit is het verlengen van Bruce Chens contract. Ik zie de Mariners en Pirates als andere mogelijke bestemmingen voor de lefty, maar denk dat de Royals zijn eerste keus zijn.

31. Ramon Hernandez
De enige catcher tussen de top 50 free agents. Hij heeft de pech dat er maar weinig teams op zoek zijn naar een startende catcher. Ook zijn oude team, de Reds, lijken te kiezen voor de talentvolle Devin Mesoraco. Hernandez is een Type-A free agent en dat betekent dat het team dat hem tekent, als de Reds hem arbitration aanbieden, de Reds hun first round pick moeten geven. Als Hernandez de aangeboden arbitration accepteert, zullen de Reds hem waarschijnlijk proberen te traden. De Rays zouden dan geïnteresseerd kunnen zijn en wellicht ook de Twins in het geval dat zij Joe Mauer vanwege zijn blessuregevoeligheid op een andere positie willen proberen. Ik durf er nog niet echt mijn vinger op te leggen en denk dat we moeten afwachten om te zien wat er met zijn arbitration gebeurt. De Twins zie ik op dit moment als de beste optie, maar ik vraag me af of zij voor Hernandez een hoge draft pick op willen geven.

Ook leuk om te lezen