MLB top 50 free agents: 30-26

Door

 

Hoewel de competitie nu een kleine maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams.
Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maken we een lijst van de top 50 free agents.
Per post behandelen we vijf spelers en kijken we aan de hand van de geruchten en onze eigen gevoel waar we denken dat de spelers zullen eindigen.

Wil je de vorige afleveringen lezen, klik dan hier.

30. Jason Kubel
Kubel (foto boven) is een linkshandige slagman en speelde zijn hele carrière bij de Minnesota Twins als outfielder. Kubel is voor de Twins altijd een zeer nuttige speler geweest, een goede slagman met degelijke power numbers tot aan dit seizoen. Hij werkte zijn slaggemiddelde na een mager seizoen in 2010 op naar .273, maar kwam tot slechts 12 home runs. Hij blijft een zeer nuttige speler voor teams op zoek naar een corner outfielder. De Phillies, Reds en Dodgers zijn alle drie teams op zoek naar een outfielder, maar ik denk dat de nood bij Los Angeles het hoogst is. Zij kunnen naast Ethier en Kemp in het linksveld een nuttige speler als Kubel goed gebruiken.

29. David DeJesus
DeJesus kende in 2010 een heel goed jaar voor de Royals en kreeg als beloning een trade naar de Athletics, waar hij samen met Josh Willingham en Coco Crisp het nieuwe outfield moest vormen dat er samen met de pitching voor zou zorgen dat zij een kans maakten op de division title. DeJesus had echter een slecht seizoen en dat komt slecht uit nu hij free agent is. Er gaan geruchten dat de Padres hem een interessante optie vinden. Ook voor de Dodgers zou het een optie kunnen zijn, net als Kubel. Van de A’s wordt verwacht dat zij DeJesus, die een Type B free agent is, arbitration zullen aanbieden. Ik verwacht dat hij zal accepteren en zich zal proberen te verbeteren in 2012 zodat hij een jaar later een beter contract kan tekenen.

28. Erik Bedard
In 2007 was Bedard één van de beste pitchers in de American League. Voor de Orioles gooide hij dat seizoen 221 strikeouts en zijn ster leek rijzende. Baltimore stuurde hem in een trade naar de Mariners, waar het al snel misging. Bedard viel van de ene blessure in de andere. Als hij fit was, liet hij bij vlagen zien wat hij kon. De Mariners verlengden zijn contract en dit jaar bleef hij langer fit. Hij kwam uit in 129 innings voor de Mariners en Red Sox, die hem in juli via een trade naar Boston haalden. Zijn ERA was 3.62, maar hij won weinig wedstrijden. Ik denk dat de Mariners hem opnieuw zullen proberen aan te trekken en denk dat hij wel eens op die lokroep in zou kunnen gaan, omdat zij hem altijd goed behandeld hebben tijdens zijn blessures. Als Canadees zijn uiteraard ook de Blue Jays voor hem een optie.

27. Bartolo Colon
Colon keerde na lange afwezigheid terug in de Major League bij de New York Yankees. Hij opende het seizoen in de bullpen, omdat de Yankees bang waren dat hij niet veel innings zou kunnen gooien dit seizoen. Hij had de hele winter in de Dominicaanse Republiek al gegooid en had de afgelopen jaren nooit meer dan100 innings gegooid. Toch moest hij dankzij blessures al snel toegevoegd worden aan de rotation. Hij deed het opvallend goed en leek terug te zijn in zijn Cy Young vorm. Richting het einde van het seizoen sloeg vermoeidheid en blessuregevoeligheid toe. Hij eindigde het seizoen met een ERA van 4.00 en was niet langer een strikeout pitcher. Er zijn op dit moment nog weinig geruchten rond Colon. Het is bekend dat de Yankees tot op zeker hoogte interesse hebben in een terugkeer, maar zij richten hun pijlen eerst op betere pitchers. De Rockies zouden dan een optie kunnen zijn voor Colon, die daar de mentor moet worden van een jonge staff, die eind vorig seizoen haar ace verloor.

26. Grady Sizemore
Tussen 2005 en 2008 misschien wel dé beste speler in de Major League. Een nieuwe superster leek geboren, maar net als bij veel andere huidige free agents sloeg bij Sizemore het noodlot toe. Blessures aan schouder en knieën weerhielden hem sindsdien van het voortzetten van zijn succes in Cleveland, waar een groep vrouwelijke fans zichzelf omdoopte tot ‘Grady’s Ladies’. De Indians hadden een optie van nog een seizoen op Grady Sizemore, maar vonden 9 miljoen te veel risico voor een speler die zo vaak geblesseerd is. Zij zijn wel van plan om hem een nieuw aanbod te doen, want Sizemore was jarenlang het gezicht van de franchise. Ik verwacht dat Sizemore zeker zal luisteren naar het aanbod en zelfs bereid is een ‘hometown discount’ aan te nemen. Volgens de laatste geruchten zijn minstens acht andere teams geïnteresseerd: de Giants, Cubs, Yankees, Rangers, Phillies, Rockies, Red Sox en Athletics.

Ook leuk om te lezen