MLB top 50 free agents: 15-11

Door

 

Hoewel de competitie nu een maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams.

Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maken we een lijst van de top 50 free agents.

Per post behandelen we vijf spelers en kijken we aan de hand van de geruchten en onze eigen gevoel waar we denken dat de spelers zullen eindigen.

Wil je de vorige afleveringen lezen, klik dan hier.

15. Hiroki Kuroda

Over deze Japanse pitcher, die de afgelopen vier seizoenen voor de Dodgers uitkwam, kan ik kort zijn. De Japanner kan genieten van interesse van meerdere teams, maar heeft al aangegeven in LA te willen blijven. Ik verwacht dan ook dat hij er met de Dodgers snel uit zal komen.

14. Ryan Madson

Al weer een closer.. Iedereen verwachtte dat hij zijn contract zou vernieuwen bij de Phillies. Hij kwam er echter niet uit en de Phillies trokken heel snel Jonathan Papelbon aan. Madson heeft volgens de laatste geruchten een aanbod van de Marlins gekregen. Zijn onderhandelingspositie is sterk, want hij is de best overgebleven closer op de markt en er is nog een behoorlijk aantal teams dat zonder closer zit. De Red Sox zijn daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Ik verwacht alleen niet dat de Sox een meerjarig contract willen bieden aan een closer, omdat zij met Daniel Bard de closer van de toekomst al in de gelederen hebben. Ik zie de Marlins dus als het nieuwe team van Madson.

13. David Ortiz

Het ‘Big Papi’-tijdperk in Boston lijkt nog niet voorbij. De Red Sox willen hem behouden en Ortiz (foto boven) lijkt ook wel oren te hebben naar een langer verblijf in Boston, waar hij een echte superster werd. Hij maakte alle hoogtepunten mee en speelde zelfs een grote rol. Er waren de laatste jaren wat aanvaringen met manager Francona, maar nu Francona weg is, lijkt de weg voor Ortiz open. Hij zou zijn loopbaan wel eens af kunnen sluiten in Beantown.

12. Mark Buehrle
Deze lefty kwam zijn hele loopbaan uit voor de White Sox, voor wie hij zelfs een perfect game gooide. Nu is hij free agent en zijn er dertien teams geïnteresseerd. De Marlins, waar zijn oude manager Ozzie Guillen nu manager is, zijn het meest serieus en zouden zelfs al een officieel aanbod hebben gedaan. Ik denk dat hij zal kiezen tussen de White Sox en de Marlins en op dit moment zegt mijn gevoel dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en dat hij bij Miami zal tekenen.

11. Michael Cuddyer
Nog iemand die zijn gehele loopbaan voor één team uitkwam. Deze oerdegelijke corner outfielder speelde nooit voor een ander team dan de Twins, van wie verwacht wordt dat zij hem zeker een aabod zullen doen. Toch lijken de Phillies op dit moment zijn meest agressieve volger. Zij zoeken een corner outfielder, hebben geld en maken grote kans om te winnen. Ik zie Cuddyer daar wel terecht komen.

Dit weekend duiken we de top-10 in!

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen