MLB kondigt nieuw revolutionair tracking systeem aan

Door

ku-xlarge

Goed nieuws voor alle honkbalfans ter wereld. De MLB heeft namelijk een nieuw, revolutionair, tracking systeem. Dat maakte de honkbalfederatie vandaag bekend tijdens de MIT Sloan Sport Analytics. Het nieuwe systeem, waarvoor nog geen naam is bedacht, gaat de kijker thuis laten zien hoe snel spelers reageren op honkslagen, hoe lang de bal in de lucht hangt en bijvoorbeeld welke afstand de bal aflegt. Kortom: extra statistieken voor de fans.

Het afgelopen seizoen is er een pilot gehouden op de thuisgrond van de New York Mets, Citi Field, en dat is dermate goed bevallen dat er gedurende dit seizoen in drie stadions extra camera’s zullen worden opgehangen om dit mogelijk te maken. Als alles goed bevalt is het de bedoeling dat in 2015 elk stadion wordt uitgerust met deze camera’s. Een ding is zeker: gezien onderstaande video zullen de fans de grote winnaar worden van dit nieuwe systeem.

De MLB is niet de eerste grote league die met deze vernieuwing komt. De NBA startte namelijk al eerder dit seizoen met het verspreiden van diverse data van de spelers, tot groot gejuich van de fans.

Ook leuk om te lezen