MLB free agent profiel: Stephen Drew

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game Six

Het is erg rustig geweest in de MLB tijdens de feestdagen en terwijl de markt weer rustig weer op gang lijkt te komen, nemen wij een kijkje naar de beste overgebleven free agents. Mocht er op de dag dat wij zo’n free agent profiel plaatsen toch nieuws zijn dan melden wij dat uiteraard in de short hops! Vandaag kijken we naar korte stop Stephen Drew.

Naam: Stephen Oris Drew
Leeftijd: 30 jaar
Gooit: Rechts
Slaat: Links
Vorige teams: Diamondbacks, Athletics, Red Sox
Stats 2013: .253 avg, 13 HR’s, 67 RBI’s en een WAR van 3,1
Career stats: .264 avg, 90 HR’s, 416 RBI’s en een WAR van 16,1

Stephen Drew staat vooral bekent om zijn defensieve kwaliteiten. Met een fielding percentage van .979 over zijn achtjarige carrière in de majors behoort hij tot de beste verdedigende korte stops. Drew speelde afgelopen seizoen bij de Red Sox met het nummer 7. Dit als eerbetoon aan zijn oudere broer J.D. die met datzelfde nummer jarenlang het outfield bemande in Boston.

Waarom moet jouw team voor hem kiezen?
Er zijn weinig betere verdedigende korte stops te vinden in de majors. Alleen Yunel Escobar en Troy Tulowitzki hadden een beter fielding percentage dan Drew in 2013. Verrassend genoeg zelfs beter dan golden glove winnaar Andrelton Simmons. Dit maakt Drew voor veel ploegen een interessante optie. Het afgelopen seizoen beging hij maar acht fouten in 124 wedstrijden. Daarmee eindigde hij in de top 3 van beste verdedigende korte stops.

Waarom zou je hem niet contracteren?
Als het alleen om veldspel zou gaan dan was Drew allang gecontracteerd. Helaas voor hem moet je ook vier a vijf keer per wedstrijd het slagperk betreden. Een gemiddelde van .253 kan nog. Vaker drie slag (124) krijgen dan honkslagen (112) slaan niet en geeft aan dat contact maken een probleem is. Wat erg nadelig voor hem werkt is het feit dat hij in de play-offs, en met name in de League Championship Series (ALCS), geen deuk in een pakje boter sloeg. In de ALCS sloeg hij .050, in de World Series .158. Geen cijfers waar je als free agent geïnteresseerde ploegen mee over de streep trekt. Zelfs met Scott Boras als je agent.

Toch sloeg hij in de World Series een mooie solo homerun.

Wat zijn de laatste geruchten?
Volgens de agent (Scott Boras) van Drew zijn er vijf of zes ploegen die om de gunsten van de korte stop dingen. De Red Sox worden al lange tijd genoemd maar willen geen tweejarig contract bieden. Iets waar Boras vooralsnog niet mee akkoord wil gaan. Boston lijkt voor Drew ook de beste optie aangezien hij het qualifying offer van de Sox heeft afgewezen en elke andere ploeg hun eerste ronde draft pick moeten afstaan aan de Red Sox.

Short Hops

  • Nu bij de Yankees er geen Alex Rodriguez op het derde honk te vinden zal zijn aankomend seizoen zullen de Bronx Bombers andere opties moeten bekijken. Kelly Johnson (van origine een korte stop) lijkt de meeste kans te maken op deze plek. Scott Sizemore kreeg een Minor League contract en mag in Spring Training gaan strijden met Eduardo Nunez om Johnson bij te staan op het derde honk.
  • Derek Holland, startende werper, van de Texas Rangers is enige tijd uitgeschakeld. Door een botsing met zijn hond waardoor hij viel, blesseerde hij zijn linker knie en bleek een operatie noodzakelijk. De verwachting is dat hij rond de seizoenshelft weer zal kunnen gooien in de majors.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen