MLB Dutch Report: vier hits in één wedstrijd voor Simmons

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 10 (maandag 8 juni t/m zondag 14 juni).

Naamloos

Andrelton Simmons begint elke maand steeds beter te slaan. In de maand april had hij nog een .247 slaggemiddelde, maar dat heeft de shortstop van de Atlanta Braves in de maand juni omhoog gebracht naar .270. Tegen de San Diego Padres ging hij deze week 5-uit-18 met vier binnengeslagen punten, waaronder een three-run double.

Dat was nog niets vergeleken met zijn prestatie op bezoek bij de New York Mets. Simmons kwam zaterdag in de met 5-3 gewonnen wedstrijd vier keer aan slag en produceerde in elke slagbeurt een honkslag (4-uit-4). Hij bekroonde zijn optreden met een Web Gem dankzij een prachtige vangbal in de zevende inning.

Naamloos

Paniek in Boston. De ploeg staat stijf onderaan in de AL East-divisie, in drie wedstrijden tegen de Toronto Blue Jays kregen de Red Sox liefst 31 (!) runs om de oren en wat te denken van de ruzie tussen werper Wade Miley en manager John Farrell?

Ondanks alle randzaken, blijft Xander Bogaerts de bal raken en is er zelfs een campagne gestart om hem in de All-Star Game, dat over een maand begint, te krijgen. De shortstop verzamelde zes honkslagen tegen de Baltimore Orioles en de Blue Jays met twee runs en drie RBI’s. Verdedigend beroofde hij J.J. Hardy van een honkslag.

Naamloos

De scoreless streak van Kenley Jansen is ten einde. A.J. Pollock van de Arizona Diamondbacks ramde op 10 juni een pitch over de hekken en de Nederlandse closer gaf daarmee een 6-5 voorsprong uit handen. Gelukkig voor Jansen wisten de Los Angeles Dodgers alsnog de wedstrijd te winnen via een walk-off single van Howie Kendrick.

Jansen herstelde zich in de twee wedstrijden die volgde met save nummer acht en negen van het seizoen. In 2015 is hij goed voor 20 strikeouts en nog geen één vrije loop. Daarnaast stuurt hij meer dan de helft van de slagmannen die tegenover hem staan terug naar de dug-out met een strikeout aan de broek (52,6 K%).

Naamloos

In een week waarin Alex Rodriguez de grens van 2,000 binnengeslagen punten passeerde, gingen de New York Yankees 2-uit-3. Didi Gregorius, een week geleden nog sterk aan slag, kwam aanvallend tegen de Washington Nationals en de Baltimore Orioles niet verder dan twee honkslagen in vijftien slagbeurten.

Uiteraard zorgde Didi verdedigend wel voor een hoogtepunt.

Jonathan Schoop verwacht dat hij rond de All-Star break van de blessurelijst af is.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Ook leuk om te lezen