MLB Dutch Report: Bogaerts hoort in All-Star Game

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 12 (maandag 22 juni t/m zondag 28 juni).

Knipsel

Gelukkig, de Atlanta Braves wisten deze week nog een wedstrijd te winnen. Neemt niet weg dat Andrelton Simmons de koppositie in deze rubriek heeft overgenomen van Xander Bogaerts. De 25-jarige shortstop ging slechts 3-uit-18 tegen de Washington Nationals en de Pittsburgh Pirates, maar hij blinkt vooral uit op andere vlakken.

Simmons krijgt dit seizoen haast geen strikeout om zijn oren. Hij staat tweede in de National League, achter Nori Aoki, met een 6.3 Strikeout Percentage. En wanneer hij de bal in het veld slaat, dan plaatst hij de bal zo dat hij bijna niet in een dubbelspel terecht komt. Slechts vijftien keer in 304 slagbeurten (eerste in MLB). Zelf maakte hij de meeste double plays (61) van alle shortstops in de National League en gaat hij aan de leiding met een .991 Fielding Percentage als shortstop.

En vergeet niet zijn zangkwaliteiten:

Knipsel

Dat Bogaerts verbannen is naar de tweede plaats, houdt niet in dat hij een beroerde week achter de rug heeft, integendeel. De 22-jarige shortstop van de Boston Red Sox ging 4-uit-12 tegen de Baltimore Orioles met één binnengeslagen punt. Tegen de Tampa Bay Rays sloeg hij 4-uit-13 met twee runs.

Bogaerts staat met zoveel vertrouwen te spelen, dat kenners zich afvragen waarom hij niet vaker wordt genoemd in de All-Star-discussie. Van alle shortstops in de American League staat hij tweede met een 1.8 WAR, tweede met een .329 on-base percentage en eerste met een .408 slugging percentage. Jose Iglesias (ex-Red Sox) van de Detroit Tigers heeft iets betere cijfers, maar Bogaerts verdient zeker een plek op het roster van de AL All-Stars. Ach, alle stemmen gaan toch naar de Kansas City Royals.

Knipsel

Hoewel hij geen runs achter zijn naam kreeg, weet Kenley Jansen ook weer wat verliezen is. In de wedstrijd tegen de Chicago Cubs gaf de 27-jarige closer van de Los Angeles Dodgers in de tiende inning een walk-off sac fly op aan Chris Denorfia. Jansen maakte vervolgens gehakt van slagmannen in de drie wedstrijden erna en gooide in totaal drie innings waarin hij slechts twee honkslagen opgaf met vier strikeouts.

Knipsel

Didi Gregorius ging 3-uit-13 tegen de Philadelphia Phillies en 2-uit-12 op bezoek bij de Houston Astros. De shortstop van de New York Yankees noteerde tegen de Phillies zijn negende double van het seizoen, met een beetje hulp van de zon.

En dat de Nederlander zijn benen nog heeft, dankt hij aan zijn atletisch vermogen. Gregorius zette tegen de Astros een dubbelspel op en wist net op tijd de sliding van George Springer op het tweede honk te ontwijken. Thumbs Up.

Een terugkeer op het hoogste niveau voor Jonathan Schoop is aanstaande. Zo sloeg hij in de Minors drie wedstrijden op rij een homerun.

Lees hier de vorige MLB Dutch Report.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Ook leuk om te lezen