MLB beslist snel over wedstrijden in Europa

Door

MLB, MLBPA Announce New Labor Agreement

Volgens Eric Smith van het Sports Business Journal heeft scheidend Major League Baseball commissioner Bud Selig aangegeven dat het mogelijk is dat de MLB snel met een beslissing naar buiten komt om duidelijk te maken of het in 2015 een aantal wedstrijden in Europa zal spelen en in welk land dat zal gebeuren.

Amsterdam Series
Het is al vrij lang bekend dat Nederland een poging doet om deze wedstrijden naar Hoofddorp te halen. In Hoofddorp is een prachtig complex gebouwd dat voldoet aan alle eisen die door de MLB aan een stadion en een veld stelt. Op dit moment heeft het stadion bij lange na niet genoeg tribunes om de duizenden toeschouwers, die op een MLB-wedstrijd in Europa af zouden komen, te huisvesten. Daarom zullen er tijdelijke tribunes bijgebouwd worden.

In onderstaande filmpje zie je hoe de gemeentes Amsterdam en Haarlemmermeer samen met de KNBSB hun plan voor het binnenhalen van de wedstrijden aan de MLB gepitcht hebben:

Jon Morosi, een doorgaans wel ingelichte schrijver van Fox Sports, schrijft dat Bud Selig in een interview heeft aangegeven dat er vier speerpunten zijn voor de MLB op het gebied van internationalisering van de sport:

* Echte World Series tussen de Amerikaanse kampioen en de Japanse kampioen.
* Uitbreiding van de league of een verhuizing van teams richting Montreal (Canada) en/of Mexico City
* Het aanboren van de markt voor de sport in Brazilië en China
* Regular season wedstrijden in Europa

Op Twitter wist Morosi het volgende te melden.

Screen Shot 2014-08-13 at 21.22.00

Eenhoorn
Eerder dit jaar spraken wij in de Sport Amerika Radio Show met Robert Eenhoorn, toenmalig technisch directeur van de KNBSB en op dit moment nog adviseur bij de honkbalbond omtrent het MLB bid. Hij sprak toen over de kansen van het binnen halen van de wedstrijden en schatte die in op circa 50-50%. Via de link hieronder luister je vanaf minuut 17 naar het interview met Eenhoorn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen