MLB 2015 Preview: Tampa Bay Rays

Door

Tampa Bay Rays v New York Yankees
En toen zag de wereld er ineens helemaal anders uit in Tampa Bay! Jarenlang vormden manager Joe Maddon en general manager Andrew Friedman een dynamisch duo. Jaar in, jaar uit werd er met beperkte middelen een competitief team neergezet. En elke keer verloor datzelfde team belangrijke stukken voor er écht succes behaald kon worden. Zo ook afgelopen jaar. Toen de Rays halverwege het jaar op een achterstandje kwamen, besloot het front office om ace David Price te traden. Dat leverde Drew Smyly en Nick Franklin op, wat lang niet genoeg is voor een van de beste pitchers van de MLB, die bovendien nog een jaar onder controle van zijn team staat. Het was illustratief voor de Rays van 2014, die nauwelijks een rol van betekenis speelden.

Tampa Manager: Kevin Cash
General Manager: Matthew Silverman
Stadion: Tropicana Field
2014: 77-85 (Vierde in de AL East)
2014 MVP: Ben Zobrist
World Series: 0
Pennants: 1
Divisies: 2
Wild cards: 2
Slagmannen: Werpers:
C Rene Rivera SP Alex Cobb
1B James Loney SP Drew Smyly
2B Asdrubal Cabrera SP Chris Archer
3B Evan Longoria SP Jake Odorizzi
SS Nick Franklin SP Matt Moore
LF  Kevin Kiermaier CP Jake McGee
CF Desmond Jennings RP Ernesto Frieri
RF Steven Souza RP Brad Boxberger
DH John Jaso RP Kevin Jepsen

Niet alleen op de bank en op kantoor zien de Rays er in 2015 heel anders uit, ook op het veld heeft het team een metamorfose ondergaan. Het lijkt er op dat de Rays een periode van herbouwen tegemoet gaan, want de diverse deals die in de winter werden gesloten leverde Tampa vooral veel talenten op, en maar weinig gekende namen die veel meerwaarde zullen hebben. Ondertussen verloren de Rays dus wel een aantal impactvolle spelers, waaronder Ben Zobrist, die met een 5.0 WAR afgelopen jaar de beste speler van de Tampa Bay Rays was. Tijdens het vorige seizoen verloor Tampa dus ook al toppitcher David Price, waardoor de startende rotatie een ander aangezicht krijgt. Met Alex Cobb, Chris Archer, de prima begonnen Drew Smyly, Jake Odorizzi en de later dit jaar terugkerende Matt Moore hebben de Rays alsnog wel een prima rotatie. De slagploeg lijkt echter een tandje te licht.

Seattle Mariners v Tampa Bay Rays
Nieuw

C John Jaso, OF Steven Souza, RP Kevin Jepsen, RP Ernesto Frieri, SS/2B Asdrubal Cabrera,

Weg
SP Jeremy Hellickson, OF Wil Myers, 2B Ben Zobrist, SS Yunel Escobar, OF Matt Joyce

2015 Prognose
De Rays die jaarlijks het vuur aan de schenen legden van de sterkste teams in de AL East moeten we maar even vergeten, want dit is niet zo’n Rays-team. Rond Longoria ontbreekt het in de line-up aan kwaliteit, zelfs als Loney, Cabrera en Jennings boven zichzelf weten uit te stijgen. De rotatie lijkt minder dan vorig jaar, maar de jonkies zijn ook weer een jaartje gerijpt. Dat zou zomaar eens een positief resultaat op kunnen leveren, zeker nu de bullpen met de komst van Jepsen en Frieri een kleine upgrade heeft gehad. Toch zal dat niet genoeg zijn voor Tampa Bay, dat simpelweg te weinig runs zal scoren in 2015. Een laatste plaats in de AL East lijkt op de loer te liggen.

Player(s) to Watch
We maken hier voor een keer ‘players’ van, want bij de Rays mogen de spotlights op een drietal jonge pitchers. Van Alex Cobb wordt verwacht dat hij het stokje overneemt van David Price als ace van de Rays. Cobb noteerde in 2014 een ERA van 2.87, en zal dat dus minstens moeten herhalen. Ook Chris Archer en Jake Odorizzi maakten vorig jaar al deel uit van de rotatie. Vooral van Odorizzi mag een stapje omhoog verwacht worden na zijn 11-13, 4.13 ERA-seizoen. Het succes van dit relatief jonge trio zal bepalend zijn voor de Rays, mocht er toch nog een sprankje hoop zijn dat er succes wordt behaald.

Alle previews op een rij:

NATIONAL LEAGUE

NL EAST

NL CENTRAL

NL WEST

Atlanta Braves Chicago Cubs Arizona Diamondbacks
Miami Marlins Cincinnati Reds Colorado Rockies
New York Mets Milwaukee Brewers Los Angeles Dodgers
Philadelphia Phillies Pittsburgh Pirates San Diego Padres
Washington Nationals St. Louis Cardinals San Francisco Giants

AMERICAN LEAGUE

AL EAST

AL CENTRAL

AL WEST

Baltimore Orioles Chicago White Sox Houston Astros
Boston Red Sox Cleveland Indians Los Angeles Angels
New York Yankees Detroit Tigers Oakland Athletics
Tampa Bay Rays Kansas City Royals Seattle Mariners
Toronto Blue Jays Minnesota Twins Texas Rangers

 

Foto’s: Getty Images

3 Reacties
 1. Sander 6 jaar ago

  Serieus. Laat je tekst nakijken man. Dit is Google translate.

  • Jurian 6 jaar ago

   Hmnou, ik heb em zelf geschreven, dus Google translate is natuurlijk onzin. Maar ik zie ook nog wel wat tikfoutjes staan ja, zal er zo nog even doorheen lopen.

 2. Sander 6 jaar ago

  Beste Jurian,

  Mijn opmerking kwam er rotter uit Dan bedoelt, waarvoor excuses. Los van de taalfouten die er inderdaad in staan, ben ik veel blijer dat Iemand de moeite neemt om de previews te schrijven. Nogmaals excuus.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen