MLB 2015 Preview: Arizona Diamondbacks

Door

Cuba v Netherlands - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Blessures, blessures en nog eens blessures. Het seizoen van de Arizona Diamondbacks in een notendop die 2014 eindigden op een teleurstellende vijfde plaats in de NL West-divisie met een 64-98 record. De nieuwe manager Chip Hale en GM Dave Stewart varen echter een nieuwe koers in en trokken in het offseason de Cubaanse power hitter Yasmany Tomas aan, voerden een aantal opvallende trades uit en keert bovendien startende werper Patrick Corbin terug van zijn Tommy John-operatie.

37a5ef3f0a0d028a013d72544387d6ab Manager: Chip Hale
General Manager: Dave Stewart
Stadion: Chase Field
2014: 5e NL West (64-98)
2014 MVP: Paul Goldschmidt
World Series: 1
Pennants: 1
Divisies: 5
Wild cards: 0
Slagmannen: Werpers:
C Tuffy Gosewisch SP Jeremy Hellickson
1B Paul Goldschmidt SP Josh Collmenter
2B Aaron Hill SP Rubby De La Rosa
3B Yasmany Tomas SP Allan Webster
SS Chris Owings SP Trevor Cahill
LF David Peralta CP Addison Reed
CF A.J. Pollock RP Brad Ziegler
RF Mark Trumbo RP Oliver Perez
DH RP Daniel Hudson

De slagploeg kwam vorig jaar niet verder dan een 11.0 WAR (26e plek) en wRC+ van 84 (28e plek). De 24-jarige Tomas moet daar, hoewel hij al een jaar geen competitief honkbal heeft gespeeld, verandering in brengen. Een fitte Paul Goldschmidt scheelt uiteraard een slok op een borrel. De 27-jarige All-Star miste vorig jaar 53 wedstrijden vanwege een gebroken hand, maar kwam evengoed tot negentien homeruns, 69 binnengeslagen punten en een .300/.396/.542 slashline.

De D-Backs verzamelden in het offseason een aantal jongen talenten via meerdere trades. Nederlander Didi Gregorius ging via een three way deal naar de New York Yankees in ruil voor o.a. pitching prospect Robbie Ray. De 31-jarige catcher Miguel Montero, en zijn contract van 40 miljoen dollar, werd gedumpt bij de Chicago Cubs voor twee Minor Leaguers, terwijl 2012 All-Star Wade Miley naar de Boston Red Sox werd gestuurd voor pitchers Ruby De La Rosa en Allen Webster. Jeremy Hellickson, overgekomen van de Rays, neemt de plek van Miley in de rotatie over.

Nieuw
RF/3B Yasmany Tomas, RHP Jeremy Hellickson, RHP Ruby De La Rosa, RHP Alan Webster, RHP Robbie Ray en manager Chip Hale.

Weg
C Miguel Montero, SS Didi Gregorius, LHP Wade Miley.

Prognose 2015
Wanneer Goldschmidt, Chris Owings, Mark Trumbo, A.J. Pollock en ace Patrick Corbin fit zijn, dan moeten de Diamondbacks in staat zijn om het beter te doen dan de 98 nederlagen in 2014. Play-offs zitten er echter niet in met grootmachten Los Angeles Dodgers, San Francisco Giants en de vernieuwde San Diego Padres in de divisie.

Player to Watch
Tomas zal voldoende aandacht krijgen, maar fans van de Diamondbacks kijken ook uit naar de terugkeer van startende werper Patrick Corbin. De verwachting is dat hij in de maand juni terugkeert, al staat een datum nog niet vast. In 2013 werd de 25-jarige linkshandige werper verkozen tot All-Star en noteerde hij in 32 starts een 3.41 ERA, 3.43 FIP en een ERA+ (waar 100 league average is) van 113.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen