Mist Joel Embiid ook seizoen 2015-2016?

Door

embiid

De kans bestaat dat Joel Embiid na het voorbije seizoen ook het volgende moet missen. De center van de Philadelphia 76’ers en derde pick in de 2014 NBA Draft blijft sukkelen met een blessure aan de voet.

Embiid bleek al tijdens zijn één jaar bij Kansas blessuregevoelig. Hij miste toen het einde van het seizoen met een rugblessure. De center miste echter het volledige seizoen 2014-2015 vanwege een stressfractuur in zijn voet. De Sixers hadden hetzelfde plan met Embiid als met Nerlens Noel: hem na één seizoen blessureleed los laten op de NBA, wat goed uitpakte met Noel. Maar volgens Sixers beat writer Keith Pompey toonde een scan aan dat de voet van Embiid slechter herstelt dan verwacht.

Origineel werd dat gezien als een kleine tegenslag, maar al vlug werd het scenario genoemd dat Embiid het volledige seizoen moet missen. Dat zou een gigantische tegenslag zijn voor Philly. Hun rebuilding plan is gestoeld op de ontwikkeling van Noel én Embiid als Twin Towers. Als Embiid een nieuwe Greg Oden wordt, ziet de toekomst voor de Sixers er plots een stuk minder rooskleurig uit.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen