Ming twijfelt over carrière na nieuwe operatie

Door

Houston Rockets-center Yao Ming onderging donderdag een operatie aan zijn linkerenkel vanwege een stressfactuur. De 2.29 meter lange Chinees gaf gelijk na de operatie aan te twijfelen over de toekomst van zijn carrière.

,,Ik weet dat dit wederom een hele lange revalidatie gaat worden,” stelde de 30-jarige Yao. ,,Ik kijk er wel naar uit om te beginnen, maar zal gedurende de revalidatie goed nadenken over of én hoe ik nu verder wil met mijn carrière.”
De zevenvoudig All-Star speelde dit seizoen slechts vijf wedstrijden tot het moment dat hij op 10 november weer geblesseerd raakte. Het gehele vorige seizoen moest hij ook al geblesseerd toekijken nadat hij een operatie had ondergaan aan zijn linkervoet.

,,Ik hoop echt dat dit de laatste operatie is geweest die Ming heeft moeten ondergaan,” sprak Rockets-forward Shane Battier na de opertie. ,,Deze jongen heeft zo vaak in een ziekenhuis gezeten, niet normaal. Ik vind het verschrikkelijk voor hem. Hij is zo’n harde werker en een fantastische teamgenoot. We hopen met ze allen dat de operatie goed is gegaan en dat we hem snel weer terug kunnen zien.”

Ming werd in 2002 als eerste in de draft gekozen door de Rockets. In zijn eerste drie seizoenen miste hij slechts twee wedstrijden. Het blessureleed begon voor de Chinees in het seizoen 2005-06 toen hij eenentwintig wedstrijden moest missen vanwege een infectie in zijn linker grote teen. Later in dat seizoen miste hij nog eens vier wedstrijden vanwege een gebroken linkervoet.

In 2008-09 speelde hij zevenenzeventig wedstrijden, maar raakte toen opnieuw weer geblesseerd aan zijn linkervoet. Dit zorgde ervoor dat hij een gecompliceerde chirurgische operatie moest ondergaan waardoor hij het gehele 2009-10 seizoen aan de kant zat.

Dit seizoen wilden de Rockets hem weer rustig brengen en dat leek goed te gaan tot de wedstrijd tegen de Washington Wizards op 10 november. Ming raakte in dat duel geblesseerd aan zijn linkerenkel.

,,We wisten al een tijdje dat een operatie onvermijdelijk was,” stelde Rockets-coach Rick Adelman. ,,Je hoopt alleen dat hij door deze operatie weer helemaal hersteld zodat hij op een gezonde manier een keuze kan maken over het vervolg van zijn loopbaan.”

De Rockets gaan vrijdagavond op bezoek in Orlando bij de Magic. Tot nu toe verloopt het seizoen teleurstellend met een 16-19 record.

Foto: articles.sfgate.com

Ook leuk om te lezen