Mike Napoli voor drie jaar naar Boston Red Sox

Door

De 31-jarige free agent Mike Napoli speelt de komende drie seizoenen voor de Boston Red Sox. WEEI, een radiostation uit Boston, meldde de overeenkomst tussen de speler en de club als eerste, op basis van bronnen binnen de Major League. Een andere bron heeft die berichtgeving inmiddels tegenover MLB.com bevestigd. Mike Napoli, die in zijn jaren bij de Los Angeles Angels en Texas Rangers vooral als catcher speelde, zal in Boston naar verwachting de voornaamste eerste honkman worden.

Contract voor drie jaar
De populaire free agent tekent in Boston een contract voor drie jaar dat hem op jaarbasis ongeveer dertien miljoen dollar zal opleveren. Volgens diverse bronnen was Napoli eigenlijk op zoek naar een contract voor vier jaar, maar zo ver wilde geen van de geïnteresseerde teams gaan. Voor Napoli zijn handtekening zette onder een contract van de Red Sox sprak de 31-jarige Amerikaan ook met de Texas Rangers en de Seattle Mariners.

Twee posities
Mike Napoli zal in Boston naar verwachting twee posities bekleden. De eerste belangrijke toevoeging die Boston deze winter doet zal vooral veel op het eerste honk te zien zijn, maar zal af en toe ook nog als catcher in actie komen. Hoe die verhouding ligt zal ook afhangen van de toekomst van Jarrod Saltalamacchia. De catcher beleefde een sterk 2011 voor Boston, maar lijkt nu, met de komst van catchers David Ross en Mike Napoli, een ideale speler om te traden voor posities die Boston echt nodig heeft. Boston heeft immers ook Ryan Lavarnway nog in de wachtkamer zitten.

Loney naar Tampa Bay
Het nieuws dat Napoli naar Boston gaat verschijnt, toevallig of niet, tegelijk met berichten dat eerste honkman James Loney bij de Tampa Bay Rays heeft getekend. Loney kwam afgelopen zomer nog van de Dodgers naar Boston als onderdeel van de deal waarbij Carl Crawford, Adrian Gonzalez, Josh Beckett en Nick Punto naar Los Angeles verhuisden, en was daarna de Red Sox’ eerste honkman. Nu hij vertrekt lijkt een logisch gevolg dat Napoli de nieuwe vaste eerste honkman wordt.

Sterke jaren
Mike Napoli maakte zijn debuut in de MLB in 2006 voor de Los Angeles Angels en speelde de laatste drie seizoenen voor de Rangers in Texas. In 2011 beleefde Napoli zijn sterkste jaar, toen hij voor het eerst 30 homeruns in een seizoen sloeg, gecombineerd met een indrukwekkend .414 on-base percentage. Seizoen 2012 was wat meer volgens Napoli’s normale niveau, maar ook toen sloeg hij nog 24 homerunes en noteerde hij een on-base percentage van .343. Wel liet Napoli afgelopen seizoen een slaggemiddelde van beneden zijn niveau optekenen; de catchende eerste honkman kwam niet verder dan .227.

Ook leuk om te lezen