Miguel Cabrera op weg naar tweede Triple Crown

Door

Detroit Tigers v Texas Rangers“Hij is een geweldige slagman. Ik ben blij dat hij onderweg is naar het vliegveld.” Dit zei Texas Rangers’ manager Ron Washington over Detroit Tigers’ slugger Miguel Cabrera. De Rangers wonnen de wedstrijd (11-8), maar Miggy maakte naam door drie keer de bal over de hekken te slaan. Is hij op weg naar een tweede Triple Crown?

772392589

Cabrera schreef in 2012 geschiedenis door met de Triple Crown aan de haal te gaan. De laatste speler die lijstaanvoerder was in slaggemiddelde, binnen geslagen punten en home runs was Carl Yastrzemski in 1967. De 29-jarige Venezuelaan leidde zijn team naar de World Series met een .330 slaggemiddelde, 44 home runs en 139 binnen geslagen punten.

Individueel gezien een fantastisch seizoen voor de AL MVP, en waar je in 2013 een terugslag verwacht doet Cabrera er nog een schepje bovenop. Na zijn ‘demonstratie’ in Arlington, Texas slaat hij tot dusver .387 van het veld (1e) met elf home runs (7e) en 47 binnen geslagen punten (1e). Een tweede Triple Crown is dus niet ondenkbaar.

naamloos

Slechts twee spelers in de historie van de MLB wisten twee keer een Triple Crown te winnen. Ted Williams (1942, 1947) en Rogers Hornsby (1922, 1925). “De Ted Williams van onze tijd”, aldus Tigers’ catcher Alex Avilla over zijn teamgenoot. “We kijken naar een speler die maar eens in de zoveel tijd voorbij komt”, meende Tigers’ hitting coach Lloyd McClendon.

En wat zei de gevierde man zelf over zijn drie home runs tegen de Rangers? “Ik wou dat het gebeurde in een gewonnen wedstrijd. That’s what it’s all about.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen