Midseason NFL Draft cijfers

Door

Bridgewater

Als je de play-offs meetelt dan zijn we al weer halverwege het NFL seizoen. Tijd dus om irrationele cijfers uit te geven aan rookies die zichzelf nauwelijks hebben kunnen bewijzen (gewoon omdat het kan). Hierbij kijken we in deze analyse naar de rookies die allemaal in de eerste ronde zijn gekozen.

32. Teddy Bridgewater – QB – Minnesota Vikings

3-2 als een starter, niet slecht voor een quarterback met de Minnesota Vikings. Toch zijn er pijnpuntjes voor de quarterback die van de Universiteit van Louisville komt. In de twee wedstrijden tegen de Bills en de Lions was hij goed voor vijf interceptions en een passer rating van rond de 50. Als hij dit soort wedstrijden de rest van het seizoen kan voorkomen staat hij volgend seizoen gewoon weer onder center.

Cijfer: B+


31. Bradley Roby – CB – Denver Broncos

Geno Smith sacken kan iedereen, een interception pakken tegen Tom Brady is wat moeilijker. Vooraf werd gezegd dat Bradley Roby te klein zou zijn voor de positie, maar hij lijkt een stabiele factor te zijn in de Broncos backfield. Roby heeft nog wel veel te leren, maar daar heeft hij alle tijd voor, want hij zal een paar wedstrijden meer spelen dan de gemiddelde rookie dit seizoen gezien de Broncos makkelijk de play-offs gaan halen.

Cijfer: B-

30. Jimmie Ward – S – San Francisco 49ers

Om de een of andere reden is Jimmie Ward onderdeel van de Defensive Rookie of the Year discussie, maar als je naar de statistieken kijkt zit hij er toch echt ver vanaf. Tegen de Chicago Bears was hij verantwoordelijk voor drie touchdowns tegen en quarterbacks hebben een QB Rating van 126.3 tegen de oud-student van Northern Illinois.

Cijfer: C

29. Dominique Easley – DT – New England Patriots

In zijn tijd als een Florida Gator had hij al moeite om gezond te blijven, en bij de Patriots is dat niet anders. Hij kan vaak niet mee trainen en dat wordt op de lange termijn een probleem omdat het aantal uren op een trainingsveld in de NFL bepaalt hoe snel je groeit als speler.

Cijfer: C-

28. Kelvin Benjamin – WR – Carolina Panthers

Een van de verrassingen van het seizoen tot nu toe. De wide receiver, afkomstig van Florida State, is in negen wedstrijden goed geweest voor 589 yards en vijf touchdowns. Zijn route running is boven het niveau wat je van een rookie mag verwachten. Zeker een speler om in de gaten te houden de komende jaren.

Cijfer: A

27. Deone Bucannon – S – Arizona Cardinals

Deone Bucannon is een goede safety voor de run defense, maar als verdediger moet hij completer worden. Meer dan 85% van passes die naar spelers worden gegooid die hij moet dekken worden gevangen, en dat is gewoon veel te hoog.

Cijfer: C+

26. Marcus Smith – LB – Philadelphia Eagles

Moest door blessures een nieuwe positie leren in het midden van het veld en dat is te zien. Hij maakt domme fouten in coverage en bij beide kansen om een quarterback te sacken struikelde hij over zijn eigen benen. Hij is echter wel een explosieve speler die de tijd moet krijgen om de positie waar de Eagles hem dit jaar gaan gebruiken te leren.

Cijfer: C-

25. Jason Verrett – CB – San Diego Chargers

Jason Verrett zou op de shortlist staan voor Defensive Rookie of the Year. Quarterbacks hebben een QB Rating van onder de 75 als ze naar hem gooien en hij maakt indruk zowel qua run als pass verdediger. Het slechte nieuws is echter dat hij onder het mes moet voor een schouderblessure. Als hij gezond kan blijven kan hij uit groeien tot de beste cornerback van de Chargers.

Cijfer: A-

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Daan van Kooten 6 jaar ago

  Mooie lijst, leuk om te lezen. Echter ben ik van mening dat Sammy Watkins niet als minder gezien mag worden als andere wide-receivers in deze lijst. Cooks heeft Drew Brees en presteert aanzienlijk minder. Beckham Jr. kan als geen ander ballen met één hand vangen (zie link hieronder), maar beide heren zouden niet boven Watkins gedraft mogen worden. Benjamin is mijn favoriete rookie, maar hij is evenals Watkins nog wat wisselvallig.

  Sammy is een geweldige keuze voor de Bills, waar ze nog lang plezier aan zullen beleven.

  https://twitter.com/nfl/status/529506355707531264

  • Justin Kevenaar 6 jaar ago

   Je moet echter niet de draftpositie van Watkins vergeten + het feit dat de Bills veel opgaven (teveel naar mijn mening) om hem te selecteren. Dan ligt de lat automatisch hoger dan bij OBJ, Benjamin of Cooks.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen