Michael Vick: ‘Jets meer gewonnen als ik was gestart’

Door

Michael Vick

De New York Jets (2-8) speelden gistermiddag een van de betere wedstrijden van dit seizoen. De Pittsburgh Steelers werden in eigen huis in toom gehouden, terwijl er eindelijk een quarterback met zelfvertrouwen under center speelde: Michael Vick.

Startende QB?
Een gebrek aan zelfvertrouwen kan Vick tijdens zijn hele carrière niet verweten worden. Maar toen de spelverdeler de hypothetische vraag voorgeschoteld kreeg hoe de Jets er voor zouden staan wanneer hij vanaf het begin van het seizoen gespeeld zou hebben in plaats van de jonge Geno Smith, schoof hij zijn oprechte mening niet onder stoelen of banken.

‘Ik denk dat we meer wedstrijden gewonnen zouden hebben, ja’, aldus Vick tegen USA Today. ‘Als ik nee zou antwoorden, dan lijkt het alsof ik geen vertrouwen hebben in mijzelf en mijn teamgenoten. Ik geloof echt dat wanneer ik vanaf dag 1 was gestart, dat de Jets meer winstpartijen had gehad. Maar dat is nu niet het geval…’

De wedstrijd tegen de Steelers was voor Vick de tweede start vanaf het begin als quarterback op rij, na de (onterechte) verloren wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs in week 9. Over die twee wedstrijden gooide de ‘nummer 1’ drie touchdowns en een nog belangrijker verschil met concullega Smith: nul intercepties.

Franchise QB?
Uiteraard is de keuze door hoofdcoach Rex Ryan voor Smith te rechtvaardigen; door de leeftijd is Vick (34) niet the face of the franchise voor de toekomst. Maar de jonge Smith (24) werd vorig seizoen al in het diepe gegooid. De Jets hoopte dat hij snel zou leren van zijn mistakes, maar het foutenfestijn werd soms vrolijk doorgezet door Smith.

Wat denk jij: hadden de New York Jets meer gewonnen met Michael Vick als quarterback vanaf de eerste wedstrijd?

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Pascal Mathezer 6 jaar ago

    Open deur. Maar wel waar. 8-8 einde in het vooruitzicht?

  2. Rob 6 jaar ago

    De winst van de chiefs was misschien wat inspiratieloos maar zeker terecht, het betere team heeft gewoon gewonnen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen