Miami Marlin Alvarez flirt met perfect game

Door

Miami Marlins v Philadelphia Phillies

Henderson Alvarez gaf zichzelf een alleraardigst verjaardagscadeau. De pitcher van de Miami Marlins vierde afgelopen vrijdag zijn 24e verjaardag en een dag later stond hij tegen de Seattle Mariners in de eerste vijf innings geen enkele honkloper toe. In de zesde wist de Dustin Ackley eindelijk de perfect game op te breken, maar de Marlins maakte deze honkloper direct ongedaan via een double play bij de volgende hitter. Aangezien de thuisploeg zelf zeven keer wisten te scoren, mede dankzij vier RBI’s van Marcell Ozuna en een run en RBI van Alvarez zelf, en de M’s in het restant van het duel nog maar één keer op de honken kwamen, kwam de eerste overwinning van Alvarez dit seizoen niet meer in gevaar.

Leading off

Het zou overigens niet de eerste keer zijn geweest dat Alvarez een no hitter had gegooid. In zijn laatste start van 2013 kreeg hij in zijn wedstrijd tegen de Detroit Tigers geen enkele honkslag tegen. Mede dankzij de double play in de zesde inning, kreeg de starter van de Marlins dit keer tot in de negende inning slechts het minimumaantal slagmensen tegenover zich, totdat Mike Zunino met één uit een tweehonkslag wist te slaan. Uiteindelijk kreeg Alvarez in zijn tweede complete game shutout uit zijn carrière slechts twee honkslagen tegen en gooide hij vier keer drie slag.

Three Strikes

* Ike Davis verhuisde gisteren van de New York Mets naar de Pittsburgh Pirates. De ploeg uit de Big Apple kreeg hiervoor reliever Zack Thornton en een speler die later wordt bepaald. Voor de eerste honkman kan een change of scenery weleens precies zijn wat hij nodig heeft om zijn carrière uit het slop te trekken. Davis begon in ieder geval sterk aan de plaat. In zijn eerste slagbeurt als een Pirate sloeg hij meteen een tweehonkslag en even later werd hij door Neil Walker over de thuisplaat geslagen. Uiteindelijk sloeg hij twee uit drie met twee runs en een vrije loop. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning. Mede dankzij twee homeruns van Ryan Braun, waarvan de tweede met een man op de honken in de negende inning tegen closer Jason Grilli was, gingen de Milwaukee Brewers er met 7-8 overwinning vandoor.

* De New York Yankees kregen gisteren alle hoeken van Tropicana Field te zien. Mede dankzij vijf homeruns wisten de Tampa Bay Rays maar liefst zestien punten over de thuisplaat te krijgen. Aangezien de thuisploeg een dag eerder ook al elf runs scoorden tegen hun divisierivaal, hebben ze nu in twee wedstrijden 27 keer gescoord. Dit is ruim meer dan in de zes wedstrijden daaraan voorafgaand, waarin zij in totaal slechts tien keer tot scoren kwamen. Zowel Wil Myers als Ryan Hannigan sloeg twee round-trippers, maar vooral de homerun van Evan Longoria was een bijzondere. Dit was alweer zijn 164e uit zijn loopbaan en daarmee verbrak hij het franchise record van de Rays.

* Over bijzondere homeruns gesproken, Albert Pujols nadert een fantastische mijlpaal in zijn carrière. In de wedstrijd tegen de Detroit Tigers sloeg hij gisteren voor de 498e keer de bal de tribunes in. Hiermee zal het niet lang meer duren voordat hij de 26e speler uit de historie van de MLB is die het magische aantal van vijfhonderd homeruns haalt. Helaas voor Pujols en zijn mannen was deze homer niet genoeg voor de overwinning. De Tigers wonnen uiteindelijk met 5-2, waardoor Max Scherzer zijn eerste zege van 2014 mocht bijschrijven.

Seventh-inning stretch

De Colorado Rockies en Philadelphia Flyers kregen te maken met een wel heel vreemde bezoeker die ervoor zorgde dat het spel meerdere keren stil kwam te liggen

Bartolo Colon en slagbeurten. Het blijft een vreemd gezicht.

Bartolo Colon swings very hard. 

En zo helemaal…

Alcides Escobar zorgt met deze heerlijke play voor de laatste out in de achtste inning

En deze actie van Marcus Semien van de Chicago White Sox mag er ook zeker zijn

Going Dutch

  • Andrelton Simmons sloeg een uit vier in New York
  • Na zijn goede dag aan de plaat vrijdag, kwam Jonathan Schoop gisteren niet tot een honkslag in vier slagbeurten. Hiermee kwam zijn hitting streak van zeven wedstrijden tot een einde.
  • Roger Bernadina kwam als pinchhitter in actie maar kon geen potten breken. In zijn enige slagbeurt werd hij met drie slag terug naar de dug-out gestuurd.
  • In de wedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks gooide Kenley Jansen de wedstrijd in het slot. In één inning kreeg hij slechts een single tegen en gooide hij één keer drie slag, waarmee hij zijn zesde save van het seizoen verdiende.

Scoresheet

Cincinnati Reds (8-9) @ Chicago Cubs (5-11) 4-8
Toronto Blue Jays (10-8) @ Cleveland Indians (7-10) 5-0
St. Louis Cardinals (11-7) @ Washington Nationals (10-8) 4-3
Milwaukee Brewers (13-5) @ Pittsburgh Pirates (8-10) 8-7
Los Angeles Angels (8-9) @ Detroit Tigers (8-6) 2-5
Baltimore Orioles (8-8) @ Boston Red Sox (8-10) 2-4
Atlanta Braves (12-5) @ New York Mets (8-9) 7-5
Seattle Mariners (7-10) @ Miami Marlins (8-10) 0-7
New York Yankees (10-8) @ Tampa Bay Rays (9-9) 1-16
Chicago White Sox (9-9) @ Texas Rangers (10-8) 3-6
Minnesota Twins (8-9) @ Kansas City Royals (9-7) 4-5
Philadelphia Phillies (7-10) @ Colorado Rockies (10-9) 1-3
Houston Astros (5-13) @ Oakland Athletics (12-5) 3-4
Arizona Diamondbacks (5-15) @ Los Angeles Dodgers (11-7) 6-8
San Francisco Giants (10-8) @ San Diego Padres (9-9) 1-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen