Mayo en Harden stelen de show in Houston

Door

New Orleans Hornets @ Miami Heat 90 – 106
Na twee verliespartijen wisten LeBron James en zijn teamgenoten weer een keer te winnen. De Hornets deden lang mee in de wedstrijd, maar de klasse van LeBron James samen met Dwyane Wade was teveel voor het team dat nog steeds zijn twee steunpilaren, Anthony Davis en Eric Gordon, mist. Ryan Anderson was de beste scorer aan de kant van New Orleans met vierentwintig punten. Miami Heat stelde daar met Wade met zesentwintig en James met vierentwintig punten tegenover. LeBron James heeft inmiddels negenendertig wedstrijden achter elkaar gespeeld waarin hij op zijn minst twintig punten maakte. Maandag spelen de Heat tegen de Atlanta Hawks.

Dallas Mavericks @ Houston Rockets 116 – 109
De shooting guards maakte er een show van in Houston. Het begon met de O.J Mayo-show voor Dallas. Hij had zestien punten eerste kwart. Daarna werd het de James Harden-show. Met zijn dertig punten in de eerste helft gaf hij de Rockets een voorsprong van vijf punten bij de rust. Het eindigde echter weer met de O.J Mayo show. In het vierde kwart maakte hij de beslissende punten en eindigde hij de wedstrijd met veertig punten in totaal. De negenendertig punten en negen assists van James Harden konden een verlies niet voorkomen. In de schaduw van Mayo en Harden maakte Chris Kaman voor Dallas twintig punten en zeven rebounds en had Chandler Parsons voor Houston een doubledouble met achttien punten en tien rebounds.

New York Knicks @ Chicago Bulls 85 – 93
De Knicks zonder Carmelo Anthony kwamen te kort om de Chicago Bulls te verslaan. Marco Belinelli en Luol Deng waren met tweeëntwintig punten topscorers voor de Bulls. In totaal waren er vijf spelers met meer dan tien punten voor Chicago. De overwinning is des te indrukwekkender omdat het de vierde wedstrijd in vijf dagen was. Raymond Felton was door het wegvallen van Anthony de man die door de Knicks gezocht werd als het om scoren aankwam. Hij noteerde zevenentwintig punten. J.R Smith die normaal gesproken veel punten maakt vanaf de bank gaf in Chicago niet thuis. Hij raakte maar vier van zijn veertien schoten. Carmelo Anthony kondigde na de wedstrijd aan dat hij er zondag tegen de Denver Nuggets weer bij is.

Atlanta Hawks @ Memphis Grizzlies 93 – 83
De Memphis Grizzlies zijn in eigen huis bijna niet te verslaan. Van de laatste eenentwintig wedstrijden verloren ze er maar een, toch wisten de Atlanta Hakws te winnen in het FedExForum. De Grizzlies hebben met 50% het beste schotpercentage in de NBA, maar de Hakws wist het team uit Memphis deze wedstrijd op 42.9% te houden. Daarmee was het fundament voor de overwinning gelegd. Josh Smith had met vierentwintig punten een groot aandeel. Lou Williams had eenentwintig punten vanaf de bank en Al Horford noteerde met negentien punten en veertien rebounds een doubledouble. Zach Randolph had voor de Grizzlies met achttien punten en dertien rebounds wel zijn vijftiende doubledouble van het seizoen.

Sacramento Kings @ Portland Trailblazers 99 – 80
De eerste uitoverwinning voor de Sacramento Kings in dit seizoen kan worden genoteerd. In Portland verloegen de Kings de Trailblazers met verbazingwekkend gemak. De eerste twee kwarten gingen gelijk op, maar in de tweede helft zette de Kings de gashendel open en keken ze niet meer achterom. DeMarcus Cousins bewees dat hij ondanks zijn vervelende gedrag wel een goede speler is. Hij had negentien punten en twaalf rebounds. John Salmons had negentien punten en elf assists. Voor de Trailblazers deden vooral de forwards LaMarcus Aldridge (zeventien punten, tien rebounds) en J.J Hickson (veertien punten, vijftien rebounds) iets terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen