Meyer: ‘Ik word niet de nieuwe coach van Ohio State’

Door

 

Van alle kanten werd er woensdag gemeld dat Urban Meyer, op dit moment werkzaam als analist voor ESPN College Football, de nieuwe headcoach zou worden van Ohio State. Woensdagavond laat ontkrachtte Meyer zelf alle verhalen: ,,Ik heb met niemand gesproken en word dus ook nergens headcoach.”

Meyer, die in het verleden tweemaal Florida naar de nationale titel leidde, voegde ook nog toe dat hij het Thanksgiving feest, wat vandaag is, veel belangrijker acht. ,,Daar ga ik met mijn familie van genieten en voor de rest heb ik niks te melden.”

Eerder op de dag meldde zijn collega Kirk Herbstreit nog dat er pas na de wedstrijd tegen Michigan, die zaterdag wordt gespeeld, er meer duidelijkheid zal komen over een mogelijk dienstverband van Meyer bij de Buckeyes.

The New York Times gaf eerder deze week al aan dat de nieuwe headcoach, wie dat ook mag worden, eerst zal willen weten wat de eventuele straffen zullen zijn van de NCAA tegen Ohio State vanwege het schenden van de regels.

Op dit moment zwaait Luke Fickell de scepter als interim headcoach bij de Buckeyes. Fickell werd naar voren geschoven toen Jim Tressell besloot terug te treden nadat bekend was geworden dat hij diverse NCAA regels door de jaren heen had overtreden en verzwegen.

Mocht Meyer, ondanks zijn ontkennende antwoorden tot nu toe, toch de nieuwe headcoach worden, dan wordt het de 47-jarige coach een terugkeer naar waar zijn trainersloopbaan ooit begon.

In 1986 werd hij namelijk een assistent coach bij de universiteit waar hij eerder afstudeerde. In 2010 kwam er een abrupt einde aan zijn periode bij de Florida Gators, toen Meyers besloot te stoppen vanwege zijn gezondheid en familie.

,,Die problemen zijn nog steeds niet helemaal opgelost,” liet hij maandag weten tegenover The Gainesville Sun. ,,Over mijn familie kan ik duidelijk zijn. Ik heb er wat onderzoek naar gedaan en ben erachter gekomen dat er wel degelijk een goede balans bestaat tussen werk en familie. Ik zie het nu namelijk diverse coaches doen in college football.”

Meyer, die naast Florida ook Bowling Green en Utah onder zijn hoede had, gaf wel toe zijn werk te missen. ,,Ik houd van football, laat dat duidelijk zijn. Ik ben een en al football en mis het op dit moment behoorlijk erg.”

Wie dan ook de opvolger uiteindelijk mag worden van Tressel bij Ohio State, duidelijk is dat er genoeg werk aan de winkel is.

Onder leiding van Fickell hebben de Buckeyes nu een 6-5 record. Dat is het slechtste record sins 2001, toen Tressel in zijn eerste seizoen een 7-5 record had na twaalf wedstrijden. Mocht Ohio State de rivalenstrijd tegen Michigan zaterdag verliezen en daardoor op een 6-6 record uitkomen, dan is dat voor het eerst sinds 1999.

Foto: commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen