Metta World Peace kent een dramatisch seizoen

Door

 

Laat er vrede zijn. 16 september 2011. Ron Artest, de 32-jarige basketballer van de Los Angeles Lakers, is het gesprek van de dag omdat hij zijn naam veranderd in Metta World Peace. Eigenlijk het enige hoogtepunt van World Peace dit seizoen, want de forward van de Lakers kent tot dusver een dramatisch jaar.

Laat ik voor het gemak even de laatste vier wedstrijden (zijn game tegen Indiana reken ik niet mee) van World Peace erbij pakken. Clippers: 2 punten in 19 minuten. Mavericks: 2 punten in 17 minuten. Heat: 7 punten in 22 minuten. Magic: 0 punten in 8 minuten. Dat is niet best als je de score thuis hebt bijgehouden.

De forward van de Lakers scoort gemiddeld 5.5 punten, 1.6 assists en 2.4 rebounds per wedstrijd. Niet eerder in zijn loopbaan produceerde World Peace zulke lage statistieken. Daarnaast schiet hij slechts 34 procent van het veld en maar liefst 14 procent van achter de driepuntslijn. World Peace is geen schim meer van de man die in Game 7 van de NBA Finals van 2010 bijna in zijn eentje de Boston Celtics uitschakelde.

Hoe denkt de basketballer er zelf over? “Ik voel me goed. Ik voel me geweldig. Alleen omdat mijn cijfers tegenvallen zou ik mij niet goed moeten voelen”, zegt World Peace in gesprek met de LA Times. “Ik kan niet alles onder controle houden, wel of niet starten bijvoorbeeld. Het enige wat ik in onder controle heb is het veld op gaan en mijn stinkende best doen.”

World Peace heeft daarmee honderd procent gelijk. De vraag is of hij weer die role player kan worden die een groot onderdeel was van het kampioensteam in 2010. Kobe Bryant doet momenteel alles in zijn eentje, zelfs grote mannen als Pau Gasol en Andrew Bynum staan erbij en kijken ernaar. De Lakers missen spelers die van afstand kunnen schieten. World Peace kan die speler zijn als hij zijn ritme gaat vinden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen