Mets winnen eerste slag om Subway Series

Door

New York Mets v New York Yankees

Afgelopen seizoen wisten de New York Mets vier uit vier te winnen tegen hun buren uit de Bronx en gisteren werd daar een vijfde opeenvolgende overwinning aan toegevoegd. In een volgepakt Yankee Stadium wonnen de Mets dankzij hun offense met 9-7 van de Bronx Bombers.

In een wedstrijd die op en neer gingen liepen de Mets lange tijd achter de feiten aan. Een grand slam van Brett Gardner had de Yankees al vroeg een 4-1 voorsprong gegeven. De Mets kwamen terug waarop de Yankees wederom op voorsprong kwamen maar toen waren het de Youngs die aan de kant van de Mets het verschil maakten. Eric Young Jr. sloeg een homerun en even later was het Chris Young die met zijn homerun een 9-7 stand op het scorebord zette. De Yankees dreigden daarna nog terug te komen, maar Lucas Duda had daar geen zin in:

Het was een vreemde gewaarwording voor de Mets die maar liefst vier homeruns sloegen. In de MLB staan ze 29ste met 22 homeruns als team zijnde. De overwinning ging richting Mets-werper Jennry Mejia die per direct naar de bullpen is verwezen nadat hij als starter een ERA van 5.06 noteerde (maar geen enkele keer verloor). Rafael Montero is de man die zijn plek zal gaan innemen en hij zal woensdag zijn debuut maken tegen de Yankees waar dan Masahiro Tanaka op de heuvel zal staan.

Leading Off

De Detroit Tigers blijven het uitermate goed doen en lijken momenteel het beste team in de MLB. Vannacht werd er wederom gewonnen, ditmaal van de Baltimore Orioles, met 4-1.

Grote mannen aan de kant van Detroit waren Rick Porcello en Ian Kinsler. Laatstgenoemde besliste de wedstrijd met een two-run homerun en Rick Porcello boekte alweer zijn zesde overwinning van het jaar. Daarnaast gaf hij tegen de Orioles slechts één run op en staat zijn ERA nu op een solide 3.22.

En dan was er ook nog een ouderwetse benches clearing brawl toen O’s werper Bud Norris zijn fastball recht in de ribbenkast van Torii Hunter plaatste die hier niet van gediend was.

Three Strikes

* Jeff Samardzija, de Cubs-werper die ondanks zijn ERA van 1.45 nog steeds geen overwinning heeft, zal wel jaloers zijn op collega Travis Wood. Die boekte gisteren zijn derde overwinning nadat de Cubs maar liefst zeventien (!) runs scoorde tegen de St. Louis Cardinals. Junior Lake nam zes van de zeventien runs voor zijn rekening in een wedstrijd die de Cubs met 17-5 zouden winnen.

* Een andere blow-out vond plaats in Seattle waar de Mariners de weg omhoog hebben gevonden. Na drie innings stond Seattle al 9-0 voor tegen de Tampa Bay Rays en dat bleek meer dan genoeg run support voor Felix Hernandez. De Rays verloren utieindelijk met 12-5 en zakken nu naar een record van 16-23 terwijl de Mariners na een zwak begin nu 20-18 staan.

* Slecht nieuws voor de Miami Marlins. Naast het feit dat men gisteren voor de veertiende keer in zeventien uitwedstrijden verloor, werd bekend dat werper José Fernandez richting de DL gaat met een armblessure. Het zou een groot gemis zijn voor de Marlins die ondanks hun dramatische resultaten buiten Miami wel een positief record hebben van 20-19.

Seventh Inning Stretch

Tyler Colvin was goud waard voor de Giants in hun 4-2 overwinning op de Atlanta Braves. Zijn eerste hit als Giant landde direct in McCovey Cove:

Zelfs als de White Sox verliezen weet Abreu toch nog ballen het stadion uit te rammen, tot groot genoegen wederom van commentator Ken Harrelson:

Rougned Odor van de Texas Rangers vangt ballen niet met zijn handschoen, maar met zijn shirt:

En hij sloeg ook nog eens zijn eerste Major League homerun:

Going Dutch

* Jonathan Schoop ging 0-uit-3 voor de Baltimore Orioles.
* Andrelton Simmons noteerde dezelfde statistieken bij de Braves, ook hij ging 0-uit-drie.

Scoresheet

New York Mets (18-19) @ New York Yankees (19-18), 9-7
Tampa Bay Rays (16-23) @ Seattle Mariners (20-18), 5-12
Chicago White Sox (19-21) @ Oakland Athletics (24-15), 4-5
Chicago Cubs (13-24) @ St. Louis Cardinals (19-20), 17-5
Detroit Tigers (22-12) @ Baltimore Orioles (20-16), 4-1
Los Angeles Angels (19-18) @ Toronto Blue Jays (19-20), 3-7
Texas Rangers (20-19) @ Houston Astros (12-27), 4-0
Washington Nationals (20-18) @ Arizona Diamondbacks (15-26), 6-5
Miami Marlins (20-19) @ Los Angeles Dodgers (21-19), 5-6
Atlanta Braves (21-16) @ San Francisco Giants (25-14), 2-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen