Met de Billen Bloot – een vooruitblik op het NFL-weekeinde (week 11)

Door

 

Voor diegene die wekelijks een gokje willen wagen op de wedstrijden in de NFL, hetzij via Sport Amerika’s Football Pool dan wel voor het echte geld, maar natuurlijk ook voor alle gewone NFL fanaten, de rubriek Met de Billen Bloot – een vooruitblik op de wedstrijden van het weekend. Een vooruitblik is natuurlijk niet compleet als er geen voorspelling voor de uitslag op volgt. Dus die geven we ook maar meteen weg. Doe er je voordeel mee, of niet. Sport Amerika staat natuurlijk niet garant voor de resultaten; Nostradamus is al even dood.

NFL week 11 is inmiddels van start, na de verassende winst van de Broncos over de Jets. Dat de veelgeprezen defensie van Rex Ryan, Tim Tebow zijn beslissende touchdown liet scoren is natuurlijk godgeklaagd. Niet zozeer omdat de Jets daarmee verloren, maar vooral omdat het nu weer een week lang Tebow voor en Tebow na is in de media. Wanneer stopt deze onzin?

De score van vorige week: 9-6. Totaalscore: 25-17

 

 

Cincinnatti Bengals @ Baltimore Ravens

De Steelers hadden alle moeite van de wereld met Cincinnatti afgelopen zondag en dat is een enorm compliment voor het beleid van de Bengals en de opgaande lijn die men al het gehele seizoen vasthoudt. Tegen de Ravens ontbreekt de fantastische rookie receiver AJ Green, waardoor Andy Dalton op zoek zal moeten naar andere targets. Dalton zal evengoed gerust slapen, want Ray Lewis doet niet mee bij de Ravens. Helaas voor Baltimore is Joe Flacco wel van de partij en dus is het afwachten met welk been hij uit bed stapt. Als hem dat lukt, dat uit bed stappen. Ravens over Bengals.

Buffalo Bills @ Miami Dolphins

Tot groot verdriet van velen is er een einde gekomen aan de Suck for Luck campagne van Miami. De enige realistische route naar nieuw succes wordt door het goede spel van de Dolphins met de week onwaarschijnlijker. Dat leidt tot de volgende vraag voor Miami: wie is jullie long-term answer op de QB positie? En nee, Matt Moore, LeBron James of Dwayne Wade worden niet als serieuze antwoorden overwogen. Dolphins over Bills.

Dallas Cowboys @ Washington Redskins

Ik kan wel weer gaan vertellen dat Mike Shanahan er een ontzettende bende van maakt in Washington maar ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt. Laten we gewoon hopen dat de Cowboys de Redskins vernederen, zodat de Redskins organisatie nog makkelijker de enige juiste beslissing kan nemen: Shanahan en zijn eindeloze incompetentie op straat stampen. Cowboys over Redskins.

Oakland Raiders @ Minnesota Vikings

Ik kan mezelf er niet toe zetten Carson Palmer het voordeel van de twijfel te geven tegen de Vikings defense onder leiding van sack leader Jared Allen. Ik zie een veld en Carson Palmer. Hij ligt. Een berg paars-geel bedekt hem. Zo gaat deze wedstrijd verlopen. De Vikings die met agressiviteit en wil deze wedstrijd naar zich toe trekken. En Adrian ‘All Day’ Peterson die zijn magic doet natuurlijk. Vikings over Raiders.

Jacksonville Jaguars @ Cleveland Browns

Lamme tegen de blinde match-up #1 van dit weekend. Wat moet je over deze teams vertellen? De Browns zijn droevig slecht, de Jaguars net iets beter. Cleveland heeft echter thuisvoordeel en Jacksonville Blaine Gabbert. Met Gabbert win je de oorlog dus niet. Bovendien heeft hij lang haar. Langharige QB’s en succes zijn als water en vuur, zo heb ik mij laten vertellen door de ‘kenners’ in Amerika. Tom Brady telt dan natuurlijk niet hè. Dat snapt u. Browns over Jaguars.

Tampa Bay Buccaneers @ Green Bay Packers

Het waren aardige slachtpartijen voor beide teams afgelopen week. De Bucs werden voor schut gezet door de Texans-zonder-Andre Johnson, terwijl de Packers alle hoeken van Lambeau Field lieten zien aan de dappere Christian Ponder en zijn Vikings. Tampa Bay’s Josh Freeman liet zich na de wedstrijd tegen Houston van zijn beste kan zien door te roepen dat hij dit seizoen een veel betere QB is dan vorig seizoen, ondanks zijn veel hogere aantal interceptions. Erg verstandig. Ondertussen zei  Aaron Rodgers helemaal niets en ging rustig verder met het scalperen van weer een defensie. Blow-out alert: Packers over Bucs.

Carolina Panthers @ Detroit Lions

Het leek zondag alsof het dynamiet dat Cam Newton heet, op is in Carolina voor dit seizoen. Laten we bidden dat, dat niet het geval is. De Panthers staan of vallen met Newton en Cam is een genot om te zien spelen. Het zal niet genoeg zijn om de Lions te verslaan, maar Newton, Steve Smith en Calvin Johnson op 1 veld is natuurlijk reden genoeg om je op deze wedstrijd te verheugen. De Lions zijn inmiddels van hun roze wolk af en Matthew Stafford is weer zijn oude, geblesseerde zelf. Gezien het schema wordt het een zware weg naar de playoffs voor Detroit, dus zit er weinig anders op dan alle ballen naar Megatron te gooien, het liefst blind. Lions over Panthers.

Seattle Seahawks @ St. Louis Rams

Lamme-tegen-de-blinde-match-up #2. Zou Sam Bradford nog leven? Zo ja, zou hij dan alstublieft wakker willen worden? Het tweede jaar is altijd moeilijker dan het eerste, maar Bradford moet langzaamaan al dat talent gaan vertalen in prestaties. Vijf touchdowns in de laatste 12 wedstrijden is dus niet talent vertalen in prestaties. De Seahawks wonnen vorige week ineens van de Ravens, waardoor 2 dingen bevestigd werden: (1) de Seahawks hebben inderdaad het grootste thuisvoordeel van de NFL en (2) Joe Flacco is een drama. Seahawks over Rams.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers

Stel jezelf voor als Cardinals GM en kies uit 1 van de 2 volgende scenario’s: (a) cornerback Patrick Peterson als 5e kiezen in de draft en Pro Bowl cornerback Dominique-Rodgers Cromartie en een 2012 2e ronde draft pick naar Philadelphia sturen voor QB Kevin Kolb of (b) QB Andy Dalton als 5e kiezen in de draft en verder niets doen. Stel jezelf vervolgens de vraag: wat is het beste voor Larry Fitzgerald?Juist. Ik dank u voor de keuze van scenario b. Ziedaar het probleem van de Cardinals; te weinig hersenen. 49ers over Cardinals.

Tennessee Titans @ Atlanta Falcons

De Titans zijn dit seizoen een enigma. De ene week is het niks, de andere alles. Zo kan het gebeuren dat Tennessee de ene week verliezen van de Bengals en de andere week de Panthers van het veld vegen. Tegen de Falcons hebben de Titans misschien een kans, maar misschien ook helemaal niet. Voor Atlanta is het seizoen namelijk ook een struggle. Matt Ryan leek zondag met een prachtige drive in de laatste minuten de winst te pakken tegen de Saints, alvorens New Orleans alsnog te zien winnen in overtime, na een moedige maar curieuze beslissing van coach Mike Smith to go for it on fourth and inches. De Falcons lijken elite maar zijn het eigenlijk net niet. Falcons over Titans.

San Diego Chargers @ Chicago Bears

Als we één ding geleerd hebben dit seizoen dan is het de Chicago Bears nooit vroegtijdig af te schrijven. Ik zou het seizoen van de Bears dan ook willen samenvatten met een combinatie van 2 spreekwoorden/gezegdes: alle begin is moeilijk maar it ain’t over till the fat lady sings. Voor de Chargers geldt natuurlijk: één zwaluw maakt nog geen zomer. Vooral niet als die zwaluw Philip Rivers heet en graag interceptions gooit. Bears over Chargers.

Philadelphia Eagles @ New York Giants

Het is over en uit voor Andy Reid en zijn dames. Want van de Cardinals verliezen is toch wel de limit. Er gaan in Philadelphia heel veel fundamentele dingen verkeerd en ik begrijp niet waarom. Nnamdi Asomugha is een juffertje geworden, DeSean Jackson wordt vermist en Michael Vick lijkt weer de oude.  Een groot kruis over het dream team. Giants over Eagles.

Kansas City Chiefs @ New England Patriots

De Chiefs waren dus wel slechter dan de Broncos. En dat zegt eigenlijk alles over het seizoen van Kansas City: één groot drama. In Foxboro staat ze een pak slaag te wachten. De Patriots leken de afgelopen weken de weg kwijt en de wedstrijd van vorige week tegen de Jets was make or break. Dat bleek dus het ideale moment voor Tom Brady om op te staan en zijn team naar een overtuigende zege te leiden om de Patriots en passant aan een soevereine koppositie te helpen in de AFC East. Ik doe alvast een ontzettend ‘gewaagde’ voorspelling: de Patriots blijven de rest van het seizoen ongeslagen (check even het resterende schema). Patriots over Chiefs.

 

Ook leuk om te lezen