Mendenhall baalt van euforie rondom dood Bin Laden

Door

De afgelopen dagen brak een golf van euforie los nadat bekend werd gemaakt dat de VS Osama Bin Laden had omgebracht. Pittsburgh Steelers running back Rashard Mendenhall bleek niet zo enthousiast te zijn.

Op Twitter sprak hij boos zijn bedenkingen uit over de behaalde triomf van zijn land. ,,Welke mensen vieren de de dood van een ander mens? Het is bijzonder om te zien hoe mensen een man kunnen haten waar ze nooit mee hebben gesproken. Tot nu toe hebben we slechts een kant van het verhaal gehoord.”

Daarnaast ging Mendenhall voor het gemak ook maar even in over de aanvallen op 11 september 2001. ,,We zullen nooit weten wat er echt is gebeurd die dag. Ik kan het gewoon amper geloven dat alleen een vliegtuig ervoor kon zorgen dat zo’n groot gebouw neer ging.”

Zijn reactie leverde veel boze opmerkingen op, waardoor zijn club gedwongen werd te reageren.

,,We hebben nog niet met Rashard gesproken, dus het is lastig voor ons om te bepalen wat hij nou precies bedoelde met zijn recente uitspraken op Twitter. Wat wij wel willen melden is dat de gehele Steelers organisatie enorm trots is op de militairen die dit werk hebben gedaan. We hopen dat deze actie ervoor zal zorgen dat onze troepen binnenkort veilig zullen terug keren naar de VS,” aldus Art Rooney II, de president van de Steelers.

Foto: media.lehighvalleylive.com

4 Reacties
 1. Dennis 9 jaar ago

  Ga gewoon dansen, Mendenhall. En houd je muil!

 2. SGT-Punani 9 jaar ago

  eigenlijk ben ik het wel met mendenhall eens. en dan voornamenlijk op het gebied van dat 1 vliegtuig zo’n gebouw neer kan halen. volgens mij is amerika zo corrupt als het maar kan.

 3. Ruud 9 jaar ago

  Een schreeuwende in de woestijn.. Maar hij heeft wel een punt!

 4. Klaas Allosserie 9 jaar ago

  Als Europeaan zal de reactie op wat er in de VS gebeurt steeds anders zijn dan als Amerikaan, dat ben ik vrij zeker. Hier is wat een Amerikaanse sportschrijver er van denkt: http://www.post-gazette.com/pg/11124/1143869-150-0.stm

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen