Mejia loopt weer tegen de lamp, Angels halen ervaring binnen

Door

Atlanta Braves v New York Mets

Amper drie weken nadat New York Mets-werper Jennry Mejia is teruggekeerd van een schorsing, is hij weer tegen de lamp aangelopen. Wederom voor het gebruik van steroïden, maar omdat het zijn tweede vergrijp is wacht hem ditmaal een schorsing van maar liefst 162 wedstrijden. Dit seizoen gooide hij slechts zeven innings nadat hij een schorsing van 80 wedstrijden had uitgezeten.

Bij teamgenoten leidt de schorsing tot de nodige frustratie, en niemand lijkt dan ook te geloven dat hier wederom sprake is van een ‘ongelukje.’ Ook al zou het wel heel apart zijn mocht Mejia opzettelijk middelen hebben gebruikt die tegenwoordig makkelijk te detecteren zijn.

Ondertussen zijn de Mets door dit nieuws nog blijer met het aantrekken van werper Tyler Clippard, die ze nu nog beter kunnen gebruiken in de bullpen. Verder lijkt Mejia’s tijd bij de Mets er hiermee definitief op te zitten, al heeft het team nog niet bekend gemaakt of zij afscheid nemen van de 25-jarige Dominicaan die tot vorig seizoen de closer was van de Mets.

Angels halen ervaren outfielders
De Los Angeles Angels strijden momenteel met de Houston Astros om de koppositie in de AL West. Dit komt grotendeels door het sterke werpen van de Angels, en mede daardoor zoeken ze nu extra slagkracht om zodoende de divisie naar zich toe te trekken. In die zoektocht zijn de Halos nu uitgekomen bij David DeJesus (Tampa Bay Rays) en David Murphy (Cleveland Indians). Beide heren zijn outfielders en zullen samen met Mike Trout en de onlangs aangetrokken Shane Victorino het outfield van extra kracht moeten voorzien.

Het nieuws betekent ook dat de Angels niet achter een grote naam zullen gaan in de persoon van Carlos Gonzalez (Rockies) of Jay Bruce (Reds).

DeJesus (35) slaat vooralsnog als outfielder en designated hitter .259 met vijf homeruns en 26 RBI’s, terwijl Murphy (33) bij de Indians kwam tot een slaggemiddelde van .296, vijf homeruns en 27 RBI’s. De Angels geven op hun beurt twee prospects op: werper Eduar Lopez (Rays) en korte stop Eric Stamets (Indians). Beide spelers behoorden niet tot de toptalenten van Los Angeles.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen