Meester Meijer: Sluipmoordenaars

Door

meetlat

Soms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters, coaches of sportploegen worden getoetst middels De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

Mark Cuban – 6

Dallas Mavericks v Phoenix SunsVan die mediagetrainde spelertjes zijn er genoeg. Geen persoonlijkheid, verplichte antwoorden op (cliché)vragen. Gaap. Je verlangt bijna naar Bert en Ernie van Sesamstraat. Personen met een mening, hoe dom soms ook, ze geven kleur aan het koorknapenensmeble, zoals ome David Stern ’t graag wenst.

Met z’n eigenzinnigheid, hardleersheid en het compleet niet in de hand hebben van zijn emoties maken van Cuban ongetwijfeld een succesvol zakenman én tegelijkertijd een pain in the ass. Menig NBA-official heeft al een tirade gehad van de excentrieke eigenaar van de Mavs. De laatste was vorige week woensdag en leverde een geldstraf op van 100.000 dollar, waardoor de boeteteller nu op 1,9 miljoen staat.

Aardig voor de bankrekening van de NBA en goede doelen, want Cuban schenkt hen dan ook meteen geld. Misschien dat de bond in de rol van politieagent kan denken aan een andere straf voor de miljardair. Iemand bestraffen heeft als doel het gedrag te willen veranderen. Een miljardair straf je niet met een geldsommetje van een ton. Al hoeven ze hem van mij niet monddood te maken, al mag ‘t een onsje minder.

Tampa Bay Rays – 8

Division Series - Oakland Athletics v Detroit Tigers - Game ThreeTot de favorieten reken je ze nooit. In de American League East poppen eerst de namen van de Yankees en de Red Sox op. Vorig jaar de Toronto Blue Jays, want ‘groots’ ingekocht. Nimmer denk je als eerste aan de ploeg van Joe Maddon, maar elk jaar weer staat de ploeg er uit Florida.

Sluipmoordenaars zijn ‘t. Chronisch onderschat. Dat komt door het ‘beperkte budget’, zeker als je dat vergelijkt met het dollargeweld uit New York en Boston. Ze kopen geen grote sterren, maar ze maken ze wel. Weloverwogen trekken ze spelers aan. Maddon weet nieuwkomers altijd in te passen en een slim en hecht collectief te creëren.

Closer Grant Balfour is de nieuwe aanwinst. Hij past perfect in het plaatje van de Rays. Hij trekt niet zo veel aandacht, is een beetje ondergewaardeerd, terwijl hij van wedstrijden uitgooien een eitje maakt. Nee, de Rays doen in 2014 weer tot het einde mee in de AL East. Wedduh?

Brandon Jacobs – 3

Denver Broncos v New York GiantsZelfreflectie is een woord met een lastige inhoud. Als je ergens flopt, dan ligt ‘t uiteraard niet aan jezelf. Nee, dan zag de coach ‘t gewoon niet in je zitten. De ongelooflijke oetlul. Of ‘bitch’, zoals de nieuwbakken pensionado Jacobs deze week zei over Jim Harbaugh.

De running back heeft z’n sportschoenen definitief aan de wilgen gehangen en heeft na een maandje nadenken het overzicht over z’n carrière. De Giants zijn ‘fantastisch’ en zijn voormalige coach van de 49ers snapte er geen kont van. Meer dan een gepeperde oneliner wilde Jacobs er niet aan wijden. Een smakeloze trap na. Er zijn immers twee mensen nodig om de tango te dansen, Brandon. Misschien komt dat besef ooit nog eens.

Voetnoot:

Wie weet welk persoon er steeds in dat Brooklyn Nets Paul Pierce-pak zit? De persoon die op het parket verschijnt heeft qua uiterlijk heel veel weg van de voormalig Celtic, maar qua basketballgedrag is de speler geen schim van die Bostonian. Slechte schoten, ‘angstige’ acties onder de basket, statistieken die kelderen als beurscijfers in crisistijd en een basketballer die weinig betrokken overkomt. Triest om een mooie basketballer te zien afglijden of wie er dan ook in dat kostuum moge zitten…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen