Meester Meijer: Mentor gezocht voor onverbeterlijk ettertje

Door

meetlat (1)

Soms bestraffend en genadeloos. De andere keer complimenteus en vleiend. In ieder geval altijd duidelijk en beargumenteerd. De acties en prestaties van de Amerikaanse sporters, coaches of sportploegen worden getoetst middels De Meetlat van Meester Meijer. Durven ze met hun rapportcijfer naar hun moeder?

Brandon Jennings – 4

Detroit Pistons v New York Knicks

Zonder medeweten van de Detroit Pistons moet Brandon Jennings op z’n visitekaartje naast point guard ook schutter hebben laten zetten. Een onterecht zelf geclaimde titel. Omdat je de bal maar naar de ring blijft smijten uit alle hoeken en standen ben je nog geen tweede Ray Allen!

Extince kom er maar in: ‘’Grootheidswaan, BJ lijdt eraan. Je doet niet meer normaal over het parket, maar wat doe je eraan.” Met zelfvertrouwen is niks mis; met het kennen van je zwakke punten evenmin. Is er dan niemand in de Motor City die deze pezige spelverdeler kan leren dat hij telkens de verkeerde keuzes maakt? Chauncey Billups was toch de oude rot die kwam mentoren?

In de laatste vier duels nam hij 89 schoten (61 tweetjes, 28 drietjes); slechts 21 raak (vijftien en zes). Iets meer dan 23 procent en dat in gemiddeld 34 minuten en een beetje. Dan ben je gewoon een onverbeterlijk ettertje, dat weigert zijn talenten – snelheid, energie en passing – te gebruiken. There is no I in team, dude.

Jagen op de bachelor (Masahiro Tanaka) – 8

Japan v Netherlands - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Wij mannen verstaan de kunst van de jacht. In dit geval is de jager synoniem voor verleider. Een man die zo ‘tactisch’ mogelijk achter z’n prooi aangaat om haar voor zich te winnen.

Hoofd op hol, een ongekend hoge hartslag, kleffe zweethandjes. Dat allemaal door die ene mooie, begeerlijke vrouw – of man wat je ding is. Haar hart is de roos, maar hoe krijg je jouw dart daar? Losjes probeer je contact te leggen. Je gooit er een beetje humor tegenaan, niet al te serieus, maar verzanden in koetjes en kalfjes wil je ook vermijden. Ondertussen peil je of ze te porren is voor een afspraak. Puur platonisch. Uiteraard. Ahum.

Tijdens zo’n date zou je al iets meer in je kaarten kunnen laten kijken. Voorzichtig, want helaas zijn er meer kapers op de kust. Dus niet te overmoedig te werk gaan, maar wel met enige voortvarendheid.

De begeerde ‘vrijgezel’ 2014 in de MLB is bekend. Ditmaal zijn de Amerikanen overzees gegaan. De keuze is gevallen op een Japanner. Maar in de roedel van de franchises lopen heel wat verliefde wolven rond. De rechterarm is heel gewild. Het jachtseizoen is geopend. Maar soms, heel soms is de jacht echter veel beter dan de verovering zelf. Hopelijk is deze bachelor in ’t echt beter dan in het op hol geslagen hoofd…

San Diego Chargers – 7

Wild Card Playoffs - San Diego Chargers v Cincinnati Bengals

In de schaduw is het goed toeven. Daar weten ze in San Diego alles van. Terwijl Peyton Manning en zijn Denver Broncos op de recordtour gingen en alle aandacht opeisten, bleven de Chargers behoorlijk koel. Met een krachtige eindsprint wist het team zich te plaatsen voor het toetje van het seizoen: de play-offs.

Onder leiding van Philip Rivers, een ietwat onderbelichte quarterback, hebben de Chargers zich in de schijnwerpers gespeeld. De Bengals werden zondag in een niet al te boeiend duel eenvoudig aan de kant gezet. Rivers klopte zijn conculega Andy Dalton op waarde. Punt uit.

En nu? Nu is de vraag of het Assepoesterachtige muiltje van de Chargers zondag heel laat nog past. Immers, de Broncos wachten in de nieuwe alles-of-niets wedstrijd. Een aantal argumenten pleit in het voordeel van de uitdager: SD won een paar weken geleden nog in en van Denver. Rivers is 6-2 tegen de Broncos. Hoe keert de thuisploeg terug van een week niet spelen? En er was iets met Manning en winnen in de postseason.

Een sprookje in de maak? Wie houdt er nou niet van een goed verhaal?

 

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Daan 7 jaar ago

    Ik vind dat Jennings wel degelijk heeft geleerd van de kritiek van afgelopen zomer. Hij staat gedeeld vijfde in assists met Rubio, het zogenaamde wonderkind dat slechts 34,7% van zijn schoten raakt. Zonder deze dramatische week zou Jennings field goal percentage ongeveer gelijk zijn aan die van Westbrook, Teague en Lillard die allen als mogelijke All-Star worden genoemd. Jennings was super slecht deze week. Zijn schotselectie en zelfvertrouwen zijn absoluut de zwakke plek. Ik vind alleen de kritiek die hij krijgt gaan vervelen. Detroit heeft geen scherpschutters (al denkt Josh Smith daar anders over), dus Jennings moet af en toe wel “de bal naar de ring smijten.”

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen