McNabb is verwijten zat

Door

Washington Redskins quarterback Donovan McNabb wil dat de ruzie tussen hem en bokser Bernard Hopkins eindigt. McNabb’s vertegenwoordiger zei dat de racistisch getinte uitspraken van Hopkins over de quarterback gevaarlijk en onverantwoordelijk zijn. ,,Het is een kwaadwillig stereotype dat Afro-Amerikanen die toegang hebben tot meer middelen cultureel verschillen van hun broeders,” zei Fletcher Smith.

Hopkins, voormalig kampioen bij de middengewichten, koos al vaker McNabb als slachtoffer voor zijn uitlatingen.

Tijdens een training deze week zei Hopkins dat McNabb niet zwart is, dat hij enkel wat onder de zon gelegen heeft. De bokser zei steeds dat McNabb niet de quarterback voor de Eagles was omdat hij er het hart niet voor heeft.

Tevens gaf Hopkins aan dat McNabb geen goede QB kon zijn omdat hij in een goede wijk opgroeide nabij Chicago en niet in de ruwe south side. Hopkins zelf groeide op in het harde noorden van Philadelphia.

,,Kijk naar het professioneel boksen. Ik heb nog nooit een bokser uit de goede wijken succesvol weten zijn,” zei Hopkins. ,,Er moet iets in het DNA zitten van de ervaringen van de persoon, van wat ze hebben meegemaakt, om die instelling te hebben. Haar op je tanden hebben. Ik zag dat gewoon niet in hem.”

Hopkins ging nog wat verder met het ophemelen van huidig Eagles’ quarterback Michael Vick en het afbreken van McNabb. Smith en McNabb hebben er genoeg van.

,,Donovan’s ouders zijn trotse Amerikanen die alles overhadden voor de opvoeding van hun zonen,” zei Smith. ,,Hij is trots voor wat ze voor hem gedaan hebben. Donovan en zijn broer werden opgevoed tot hardwerkende Amerikanen die in zichzelf geloven.”

Foto: helmet2helmet.net

 

Ook leuk om te lezen