McGahee en Royal blinken uit tegen Oakland

Door

Na de wanprestatie van vorige week tegen de Lions werd er met smart uitgekeken naar de volgende wedstrijd van Tim Tebow. De quarterback van Denver liet zien zich weinig van alle kritiek te hebben aangetrokken en bezorgde Denver – met behulp van McGahee en Royal – de winst tegen Oakland: 38-24.

Nadat Detroit vorige week het juiste voorbeeld had gegeven hoe men Tebow het beste kon tegenhouden probeerden de Raiders het wiel opnieuw uit te vinden. Het resultaat was dat Tebow, die wéér minder dan de helft van zijn passes voltooide, maar liefst 118 yards over de grond mocht bijschrijven. Daarmee was hij niet eens de meest succesvolle rusher van zijn eigen Broncos. Willis McGahee kreeg de bal twintig keer en zette dat om in 163 yards terreinwinst.

Het was dus de overtuigende running game van Denver die Oakland, onbegrijpelijk maar waar, compleet verraste. De Lions zette Tebow onder enorme druk en dwongen hem om fouten te maken, maar tegen Oakland kreeg hij alle tijd. Dat leidde in het eerste kwart tot de eerste van twee touchdowns passes van Tebow. Erick Decker ontsnapte zijn bewaker en wist te scoren.

Aan de andere kant speelde Carson Palmer zijn eerste volledige wedstrijd voor de Raiders. Hij presteerde beter dan twee weken geleden, toen hij onverwacht het veld in werd gestuurd tegen de Chiefs. Het klikte vooral tussen Palmer en Jacoby Ford, die goed was voor 105 yards en één van de drie touchdowns die Palmer gooide. Daarentegen gooide hij ook zondag weer drie interceptions, waardoor de Broncos terug konden komen van een 24-14 achterstand tot een 38-24 overwinning.

Afgezien van het voetenwerk van Tebow en McGahee was de winst ook te danken aan Eddie Royal. De receiver ving een touchdown pass van Tim Tebow in het tweede kwart. Nadat McGahee de ploegen op gelijke hoogte had gebracht met een touchdown run van maar liefst zestig yards zette Royal de Broncos op voorsprong toen hij een punt 85 yards terugliep voor een touchdown. McGahee zette vervolgens het uitroepteken achter de winst met zijn tweede lange touchdown run van de wedstrijd.
 

Foto: rumoursandrants.com

Ook leuk om te lezen