McCutchen en Maybin tekenen extensions

Door

Andrew McCutchen
Centerfielders Andrew McCutchen (Pittsburgh Pirates) en Cameron Maybin (San Diego Padres) hebben contractverlengingen getekend. McCutchen verdient de komende zes jaar 51.5 miljoen dollar, Maybin de komende vijf jaar 25 miljoen dollar. De Pirates en Padres hebben beiden een optie op nog een extra jaar bedongen.

De afgelopen seizoenen hebben outfielders Matt Kemp (Los Angeles Dodgers) en Carlos Gonzalez (Colorado Rockies) ook al langdurige contracten bij hun teams getekend.

McCutchen
All-Star McCutchen is één van de grootste potentiële supersterren op de baseballvelden. De elfde overall pick in de 2006 draft wordt gezien als een five tool player, en zijn stats ondersteunen dat ook. Zo had de Pirate een slaggemiddelde van .259, een OBP van .364, 23 homeruns en 23 gestolen honken. Zijn slaggemiddelde lag onder zijn carrièregemiddelde van .276 en ik verwacht dat vorig jaar zijn low-point was.

McCutchen is in oktober 25 geworden en is dus nog vrij jong. De Pirates doen er goed aan hun grootste talent vast te zetten voor de komende jaren, terwijl recentere draftpicks langzaamaan de major leagues bereiken. Ook leftfielder Jose Tabata ligt nog tot 2016 vast voor een prikkie.

Opvallend is dat Pirates fans en vijanden dol zijn op McCutchen. Het is een atleet, heeft een goede persoonlijkheid en is fantastisch om naar te kijken. Niet veel spelers zijn zo geliefd in baseball als McCutchen. Een goede deal voor de Pirates dus, die niet alleen een All-Star hebben vastgelegd, maar ook het gezicht van de franchise.

Maybin
Cameron MaybinMaybin werd in 2007 als grootste prospect door de Detroit Tigers naar de Florida Marlins gestuurd in ruil voor Miguel Cabrera en Dontrelle Willis. In de jaren daarna daalde de waarde van Maybin aanzienlijk. De Marlins stuurden Maybin voor een appel en een ei naar San Diego, waar hij nu floreert.

Maybin is een goede fielder en had vorig jaar een sterk jaar. Hij had een .264 slaggemiddelde met negen homeruns en veertig stolen bases. Echter verschillen zijn thuis- en uitstats ontzettend met elkaar. Zo sloeg hij thuis .231 en uit maar liefst .294. Zeven van zijn negen homeruns sloeg hij buiten PETCO Park in San Diego. Een wereld van verschil.

Voor de snelle en getalenteerde Maybin betalen de Padres een schijntje. Maybin is niet zo goed als McCutchen, maar dit is een solide deal voor de Padres. Ook met het oog op ruilwaarde, mochten de Padres over een paar jaar een uitverkoop houden. Wie wil er nou geen goedkope bovengemiddelde centerfielder?

De Pirates en Padres hebben er in ieder geval één, voor de komende jaren.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen