Max Scherzer tekent voor zeven seizoenen bij Washington Nationals

Door

Division Series - Detroit Tigers v Baltimore Orioles - Game One

Eén van de meest felbegeerde free agents in het honkbal heeft een nieuw thuis gevonden. Werper Max Scherzer (30) zal naar verluidt voor zeven seizoenen tekenen bij de Washington Nationals. Volgens geruchten gaat Scherzer de komende zeven jaar om en nabij de 180 miljoen dollar verdienen.

Met het aantrekken van Scherzer lijkt Washington in één klap over de meest indrukwekkende starting rotation in de MLB te beschikken. Toch lijkt de kans groot dat een ander onderdeel hiervan, Jordan Zimmerman, binnenkort via een trade zal vertrekken. Volgens geruchten moeten de Nationals namelijk wel een belangrijke speler wegdoen om het contract van Scherzer te kunnen betalen, en Jordan Zimmerman en/of korte stop Ian Desmond zouden daarom kanshebbers zijn om binnenkort te worden weggeruild.

Toch maken de Nationals met het aantrekken van Scherzer duidelijk dat zij ook komend seizoen voor de World Series willen gaan. Vorig jaar won Scherzer nog een Cy Young Award namens de Detroit Tigers, en afgelopen seizoen had hij ook weer een formidabel jaar waarin hij slechts een ERA had van 3.15.

Mocht de starting rotation van Washington intact blijven, dan beschikken ze over een groep werpers die vorig jaar allemaal een ERA lager dan 3.58 hadden: Jordan Zimmerman (2.66), Stephen Strasburg (3.14), Doug Fister (2.41) en Gio Gonzalez (3.57). Tanner Roark, de 28-jarige werper die vorig seizoen opzien baarde met vijftien overwinningen en een ERA van 2.85, zou op dit moment zelfs buiten de boot vallen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen