‘Dirk-loze’ Mavs verliezen opnieuw

Door

De topper tussen de nummers één en twee van de Western Conference is gewonnen door de San Antonio Spurs. Op bezoek bij de Dallas Mavericks won de ploeg van coach Gregg Popovitch met 99-93.

Bij de thuisploeg ontbrak de Duitser Dirk Nowitzki voor de tweede wedstrijd op rij met een knieblessure en zag zijn team voor de tweede keer op rij verliezen. Opvallend detail: In de voorgaande zeventien duels met Nowitzki wisten de Spurs er zestien van te winnen. De fans van de Mavs (24-7) zullen dan ook blij zijn met het bericht dat de Duitser op nieuwjaarsdag zijn rentree zal maken in het duel met de Milwaukee Bucks.

Voor de Spurs (28-4) betekende de overwinning van donderdagavond de tweede knappe overwinning op rij. Dinsdagavond werden de Los Angeles Lakers nog met 97-82 verslagen.

Toch was Spurs-coach Popovitch niet erg tevreden na afloop. ,,Van deze overwinning zullen wij weinig opsteken,” gaf hij eerlijk toe. ,,We hebben te weinig laten zien en we zijn zeker niet beter geworden na deze wedstrijd.”

Grote man bij de Spurs was Tim Duncan met zeventien punten, elf assists en twee rebounds.

Foto:commons.wikipedia.org

Ook leuk om te lezen