Mavericks leggen Curry vast

Door

De Dallas Mavericks hebben de 29-jarige center Eddy Curry aangetrokken. Curry werd woensdag “gewaived” door de San Antonio Spurs en heeft binnen twee dagen dus een nieuwe club. Niet geheel verwonderlijk aangezien de center in 2001 als vierde overall werd gedraft door de Chicago Bulls waar hij tot de zomer van 2005 in dienst zou zijn. Echt potten breken kon Curry niet in Chicago waar hij voornamelijk een matige rebounder en verdediger was.

De 2.13m lange center verhuisde in 2005 naar de Big Apple waar hij in zijn eerste seizoen 72 keer binnen de lijnen verscheen, en in zijn tweede jaar bij de Knicks mistte hij slechts één wedstrijd. Maar de daarop volgende seizoenen waren rampzalig voor Curry. In de drie seizoenen die volgden verscheen hij in totaal slechts 69 keer binnen de lijnen met minimale toevoeging. Curry kampte meerdere malen met overgewicht, tot afgrijzen van o.a. Mike D’Antoni. Overgewicht dat getorst moet worden door zijn reeds zwakke knieën en zijn gewrichten alleen maar meer hebben belast.

Het vorige seizoen raakten de Knicks verlost van Curry die zijn geluk in Miami ging beproeven. Ook in Southbeach bleef de bijdrage van de center uiterst bescheiden maar won hij wel een kampioenschapsring. Wat dat betreft past Curry prima bij Dirk en de Mavericks maar daar houdt het wel op. De carrière van Curry is niet de carrière van een vierde keus in de draft. Het gebrek aan verdedigende kwaliteiten én het gebrek aan het pakken van rebounds maken Curry een uiterst labiele factor in je verdediging. Daarnaast heeft Curry geregeld ook buiten het veld de nodige sores aan zijn hoofd. Zo is de 29-jarige reeds de trotse vader van zeven kinderen bij drie verschillende vrouwen en werd hij al eens aangeklaagd voor seksuele intimidatie door zijn voormalige chauffeur.

Daarnaast heeft Curry ook een persoonlijk drama moeten verwerken toen zijn ex-vriendin en haar negen maanden oude dochtertje vermoord werden gevonden. Na een DNA test bleek Curry ook van dit meisje de vader te zijn. Curry is nooit in verband gebracht met deze moord. Wel werd in 2009 zijn huis in Chicago in beslag genomen wegens achterstallige betalingen en werd het huis uiteindelijk via een openbare veiling verkocht. Gezien zijn matige prestatie op het veld en de puinhoop die hij buiten het stadion maakt hadden de Mavs Curry beter kunnen laten lopen.

UPDATE: Met het vastleggen van Curry hebben de Mavs op dit moment zestien spelers in hun selectie. Maandag moet ieder team echter zijn roster van vijftien man bekend maken wat betekent dat de Mavs nog een speler gaan waiven of waar mogelijk traden. Kind van de rekening lijkt de in ongenade gevallen Delonte West te gaan worden. West is sinds gisteren wegens onbehoorlijk gedrag voor onbepaalde geschorst. Buiten de schuld van West om zo laat de speler op twitter weten. Afgezien van het feit dat West in het verleden herhaaldelijk de fout in is gegaan, lijdt West ook aan bi-polaire stoornis. Door de komst van Royce White naar de NBA (Houston Rockets) is er de laatste tijd meer aandacht voor spelers met chronische psychische problemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen