Mavericks comeback veterans verrassen ook Heat

Door

,,De wedstrijd is pas over als de laatste buzzer gaat.” Deze uitspraak van Shawn Marion lijkt de slogan van Dallas Mavericks. De comeback veterans toonden opnieuw hun onverzettelijkheid en zetten Miami Heat in extremis opzij: 95-93. Onder aanvoering van Dirk Nowitzki, wie anders, krabbelden de Mavs in de laatste 7 minuten terug van een achterstand van 15 punten.

Winning time noemde King James het vierde kwart na game 1. In eerste instantie zag het er naar uit dat Miami begreep in welke fase wedstrijd 2 was beland. Marion mocht de eerste punten maken in het laatste partje. Hij zorgde daarmee voor een tussenstand van 75-73. Dik 3,5 minuut later leek de Heat na een 13-0 run in veilige haven.

Dat Dallas nooit opgeeft, weten ze in Oklahoma maar al te goed. De jonkies van Thunder gaven in de conference finals tot tweemaal toe een flinke voorsprong uit handen tegen de Mavs. Onervarenheid was het label dat Oklahoma kreeg. Nu gebeurde het ook bij de geroutineerde ploeg van Spoelstra. ,,Dit was zo a-typisch voor ons”, was het enige dat de Heat-coach kon zeggen over het uit handen geven van de comfortabele voorsprong.

Jason Terry bracht Dallas met acht punten weer dichtbij Miami, waarna Nowitzki aantoonde dat hij wedstrijden kan closen. Met nog 57 seconden te gaan, hadden beide ploegen 90 punten. Het momentum lag bij de bezoekers. Winning time werd dus weer eens Dirk time. Zere vinger of niet.

Met een lay up had de Duister al de stand gelijk getrokken en hierna ging hij vrolijk door. Nadat hij een drietje had gemaakt, betekende zijn lay up (en zijn 24ste punt) met minder dan 4 seconden op de klok de winnende score. Miami ging nog voor de volle buit, maar de driepunter van Dwayne Wade (wel goed voor 36 punten) ging mis.

,,Absoluut een grote comeback voor ons”, constateerde Nowitzki droogjes. ,,We hebben niet opgegeven en dat was belangrijk.”

Nog altijd krabben ze zich in Miami op het achterhoofd. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? ,,Ik heb geen idee wat er precies is misgegaan”, stamelde Chris Bosh. ,,We hadden de wedstrijd onder controle. Ze haalden ons uit het ritme.”

Nu de 1-1 op de borden staat, heeft het team van coach Rick Carlisle wat ze wil in de finals: een wedstrijd winnen in South Beach. Een prestatie die voor Philadelphia 76ers, Boston Celtics en Chicago Bulls in de playoffrun van Miami niet mogelijk was. Marion hintte al op het verworven thuisvoordeel. ,,Nu is het een best of five en we hebben nog drie thuiswedstrijden.”

Zie hier de samenvatting van Game 2:

Foto: dailycaller.com

2 Reacties
  1. Darch 10 jaar ago

    Epic game, waar nog lang over nagepraat zal worden.

    Trouwens, opmerkelijk nuchter hoe die Dirk direct na z’n game-winners voor de camera verschijnt. Alsof-ie net bij de bakker een halfje gesneden wit is wezen halen.

  2. Steef 10 jaar ago

    Dirk is een held, zowel binnen als buiten het veld. Hij gaat het verschil maken in deze serie..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen