Matt Kemp naar Padres, Red Sox ruilen Cespedes voor Porcello

Door

Los Angeles Dodgers Photo Day

Na de vele geruchten rondom de persoon van outfielder Matt Kemp is er vandaag eindelijk duidelijkheid gekomen. De 30-jarige Kemp wordt door de Los Angeles Dodgers weg geruild naar de San Diego Padres, die op hun beurt catcher Yasmani Grandal en werper Joe Weiland richting Los Angeles sturen.

Naast Kemp sturen de Dodgers ook catcher Tim Fedorowicz richting San Diego, plus dertig miljoen dollar om het gigantische salaris van Kemp – die de komende vijf jaar nog 107 miljoen dollar gaat verdienen – te dekken. Daarnaast zal San Diego nog een derde speler, die later bekend gemaakt gaat worden, richting de Dodgers sturen.

De Padres hopen met het aantrekken van Kemp – die vorig seizoen .287 met 25 homeruns sloeg – hun zwakke offense te versterken nadat dit eerder dit offseason niet was gelukt. Het is voor San Diego wel te hopen dat Kemp blessurevrij blijft, zowel in 2012 als 2013 mistte Kamp immers veel wedstrijd vanwege blessures.

In ruil voor Kemp krijgen de Dodgers de beschikking over de 26-jarige Grandal, die vorig seizoen .225 sloeg met vijftien homeruns. Wat echter belangrijker lijkt voor de Dodgers is zijn kwaliteit met betrekking tot het framen van pitches. Dit is iets waar GM Andrew Friedman – tot vorig seizoen de GM in Tampa Bay – bij zijn vorige werkgever ook veel waarde aan hechtte. Samen met A.J. Ellis zal hij een catcher-duo vormen terwijl Andrew Fedorowicz zijn plek in San Diego inneemt.

Cespedes naar Detroit voor Porcello
In hun zoektocht naar werpers zijn de Boston Red Sox uitgekomen bij Rick Porcello. De 25-jarige Porcello vertrekt richting Boston en in ruil krijgen de Detroit Tigers de beschikking over outfielder Yoenis Cespedes.

In Boston zal Porcello voor stabiliteit moeten zorgen in de pitching rotation. De Red Sox zagen Jon Lester namelijk niet terugkeren, ondanks vele pogingen om hem binnen te halen. Momenteel heersen er daardoor veel vraagtekens rondom de starting rotation. Porcello – die vorig seizoen goed was voor een ERA 3.43 – zal, mits hij zijn niveau van vorig jaar haalt, voor deze stabiliteit gaan zorgen.

Omgekeerd vertrekt Yoenis Cespedes naar Detroit. De 29-jarige Cubaan speelde het afgelopen halfjaar voor de Red Sox nadat de Oakland Athletics hem voor Jon Lester hadden geruild. Cespedes sloeg vorig jaar .260 met 20 homeruns en 100 RBI’s, maar zijn on base percentage was redelijk laag (.301).

Zowel Cespedes als Porcello hebben een contract dat na het huidige seizoen afloopt.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen