Match of the Day: San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Door

San Francisco 49ers v Seattle SeahawksIn principe heeft iedere wedstrijd wel iets waarom je zou moeten kijken. De broederstrijd tussen Eli en Peyton Manning (New York Giants vs. Denver Broncos) bijvoorbeeld. Maar het is toch echt de rivalry tussen de thuisspelende Seattle Seahawks en NFC-kampioen San Francisco 49ers die er dit weekend uitspringt. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd. Voor Seattle kwam dit enigszins summier tot stand met een 12-7 overwinning op bezoek bij de Carolina Panthers. Een bescheiden overwinning, maar on the road in speelronde één helemaal niet gek. De 49ers startten thuis tegen de Green Bay Packers; een geweldige wedstrijd waarbij San Francisco met 28-34 aan het langste eind trok.

Rivalry
Wellicht is de strijd tussen de Seahawks en 49ers wel de mooiste rivalry die er momenteel is in de NFL. De wedstrijd tussen beide teams uit de NFC West is pure reclame voor de sport en zeker de moeite waard om voor op te blijven. De twee teams hebben beiden een zeer complete ploeg met twee spannende quarterbacks en niet te vergeten twee zeer gerespecteerde coaches. De twee heren, Jim Harbaugh (49ers) en Pete Carroll (Seahawks) moeten van elkaar echter niet zo veel hebben. Het zal een feest zijn om komende nacht beide hoofdcoaches te volgen. Harbaugh had afgelopen december een vreselijke avond in Seattle toen zijn ploeg met 13-42 werd vernederd. Het publiek in Seattle was niet meer te bedaren en ongetwijfeld zal ook vannacht CenturyLink Field kolken. De “twaalfde man” is misschien wel ongeëvenaard in de league.

Topniveau
Green Bay Packers v San Francisco 49ersBijna alles tijdens deze divisieontmoeting is van het hoogste niveau. Beide teams beschikken over een topdefensie die geweldig is om naar te kijken. Niet iedereen is fan van verdedigend football, maar wat deze twee toppers laten zien kan je niet onberoerd laten. De 49ers zijn tot de tanden toe bewapend met linebackers NaVorro Bowman en Patrick Willis. Bij Seattle maakt Bobby Wagner alleen maar indruk. Het is lang geleden dat een rookie inside linebacker zoveel impact had voor zijn team (nu tweedejaars). Hij zal erop gebrand zijn om ook vannacht een onwisbare indruk achter te laten. Bij de 49ers maakte outside linebacker Aldon Smith (foto) vorige week tegen de Packers er een show van. Altijd goed voor een gepeperde uitspraak, maar ook actie op het veld in ‘Hawks Richard Sherman. Eén van de beste cornerbacks in de league rende afgelopen seizoen tegen de 49ers nog een blocked field goal terug voor 90 yards en (dus) een touchdown.

Kaepernick vs. Wilson
Eén speler moeten we er nog even uitpakken en dat is running back Marshawn Lynch die tegen San Francisco bijna altijd goed speelt lijkt het wel. Drie maal op rij rende hij meer dan 100 yards tegen de San Fran’ D, en dat is indrukwekkend. De aanvalsleiders Colin Kaepernick en Russell Wilson zijn beiden jonge gasten die hun team naar een Super Bowl kunnen gooien. Het talent spat ervan af en de jongelingen staan garant voor spannende diepe passes en explosief én effectief voetenwerk. Wilson verloor in eigen stadion geen enkele reguliere competitiewedstrijd tijdens het vorige seizoen en in de ondertussen in Seattle legendarische pot tegen de 49ers gooide hij vier touchdowns. Kaepernick loodste zijn team in zijn tweede profjaar naar de (verloren) Super Bowl en wat de quarterback van Nevada ondertussen in huis heeft behoeft weinig uitleg.

Bier!
Hotdogs en bier op tafel, zet je schrap voor een prachtige NFC (West)-rivalry die gedeeltelijk al gaat beslissen wie de macht grijpt in de divisie en zelfs de conference. Het zou te ver gaan om te stellen dat deze wedstrijd voor de Seahawks een must-win is, maar verlies in het schier onoverwinbare Seattle zou voor San Francisco een reuzenstap zijn richting play-offs. Want in de eerste twee weken NFC-concurrenten Green Bay en Seattle verslaan geeft wel heel veel hoop voor de toekomst. 02:30 NL-tijd moet de oorlog aan de West Coast losbarsten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen