Match of the Day: New Orleans Saints @ Green Bay Packers

Door

 
Ongeveer een jaar geleden gooiden Aaron Rodgers en Drew Bees beiden drie touchdown passes in een zeer vermakelijke openingswedstrijd van het 2011 NFL seizoen. Rodgers werd uiteindelijk de MVP van de NFL en Brees is nu de all-time single-season passing leader.

Maar die tijd lijkt ver weg voor de Saints (0-3) én de Packers (1-2), want ondertussen gaan we Week 4 van het NFL seizoen in en zijn alleen de Packers tot 1 overwinning gekomen.

Uithuilen
Was het bij de Packers vooral ongeloof en frustratie na de dubieus toegekende touchdown van Hawks’ Golden Tate terwijl de klok al op 0.0 stond, bij de Saints was het vorige week diepe teleurstelling. Het verlies in eigen huis tegen de eveneens slecht presterende Kansas City Chiefs was een gigantische dreun.

De laatste keer dat de Saints op weg waren naar een 0-4 record was in 2007. Het was dan ook treurig om te zien dat na de wedstrijd spelers en staff weer begonnen over het ontbreken van coach Sean Payton in plaats van de schuld bij zichzelf te zoeken. Het is te hopen dat de Saints zijn uitgehuild.

Mentaliteit
Het is aan zowel de Saints als de Packers om nu mentaliteit te tonen en op papier is dit natuurlijk nog steeds een geweldige wedstrijd. De twee teams die vanavond op Lambeau Field tegen over elkaar staan waren vorig seizoen met gemiddeld 35.0 (Packers) en 34.2 (Saints) punten de leiders in de NFL. Het begint dus bij mentaliteit, maar dat het bij beide teams niet optimaal loopt is duidelijk.

Beneden niveau
De Saints staan nog altijd op een gemiddelde van 27.7 punten per wedstrijd, maar de Packers zijn afgezakt naar een magere 19.0. Daar komt bij dat Rodgers meer sacks te verduren kreeg dan welke quarterback dan ook: 16.

Brees vs. Rodgers. Twee quarterbacks die ook met zichzelf in gevecht zijn. Wie van de twee kan zich vanavond weer hervinden? Het is daarnaast niet alleen een strijd tussen de huidige nummer 25 en 16 op de passer rating list. Het is een overlevingsstrijd in een seizoen waar na zondagavond een kwart van voorbij is gevlogen.

Het is bijna niet voor te stellen. De Saints op 0-4. Of de Packers op 1-3. En toch gaat het een team overkomen. De Packers spelen thuis en lijken niet zo labiel als de Saints. Toch zouden we wel eens verrast kunnen worden door de mentaliteit van New Orleans. Het is niet de eerste storm die ze overleeft hebben.

Kick-off van Saints @ Packers is (NL-tijd) om 22:25.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen