Match of the Day: Indianapolis Colts @ Houston Texans

Door

Seattle Seahawks v Indianapolis ColtsVan de Jacksonville Jaguars werd weinig tot niets verwacht dit seizoen, de Tennessee Titans zouden zich wellicht kunnen melden in het gevecht om een wildcard, maar als er toch één ploeg zou zijn die kon wedijveren met de Indianapolis Colts zouden het toch de Houston Texans zijn. Niets in minder waar na acht speelrondes in de NFL. De Colts staan er met een 5-2 record prima voor, de Titans staan op plek twee met een losing record (3-4) en de Texans staan zeer teleurstellend op 2-5 en het bereiken van het naseizoen lijkt vrijwel ondoenlijk. De AFC South is dus een stuk minder spannend dan gehoopt, maar daarvoor moeten we ook direct de credits geven aan Andrew Luck en de Colts die zonder twijfel contender zijn in de AFC.

Geen Wayne
De Colts moeten vannacht dealen met het ontbreken van wide receiver Reggie Wayne wanneer ze op bezoek gaan bij de Houston Texans die ondertussen wel kunnen fluiten na een derde divisiekampioenschap op rij en bang moeten zijn voor een zesde nederlaag op rij. Dit laatste gebeurde niet meer sinds december 2005. Toch zullen de Colts nog wel met enig respect naar Texas afreizen, in de wetenschap dat hun tegenstander de voorbije twee jaren de nummer één van de divisie was. Respect voor de Colts kwam vanuit de gehele natie met de winst op Denver (39-33) tijdens week 7. Het was echter ook tijdens deze wedstrijd dat het seizoen van Wayne ten einde kwam dankzij een gescheurde knieband. De drievoudig All-Pro speelde van 2002-2012 alle reguliere seizoenswedstrijden voor zijn team. Het zwaartepunt van de passing game zal nu met name op Darrius Heyward-Bey komen te liggen en ook tight end Coby Fleener zal vast meer ballen krijgen. Beide spelers vingen tegen de Broncos een touchdown. Vorige week had Indianapolis een bye.

Keenum ipv Schaub
Houston Texans v Kansas City ChiefsOok de Texans hebben een weekje rust gehad na een frustrerende nederlaag tegen de ongeslagen Kansas City Chiefs. Vannacht zal Case Keenum (foto) voor de tweede keer startende quarterback zijn en mag Matt Schaub opnieuw toekijken met een enkelblessure, maar zal ook zijn slechte spel gekenmerkt door de vele turnovers een rol spelen. Keenum deed het helemaal niet slecht tegen de Chiefs met 15/25 voor 271 yards en één touchdown. Nog veel belangrijker was dat de quarterback die tijdens college speelde voor de University of Houston de bal niet inleverde. Zoals het nu lijkt moeten de Texans weer op zijn passing game vertrouwen, aangezien running backs Arian Foster en Ben Tate nog altijd met blessures kampen. De Texans krijgen op het eerste gezicht veel punten tegen, maar dit komt met name door de aanval die de bal maar wat graag inleverde. De verdediging staat helemaal niet slecht en heeft flink te lijden onder de aanvallende fouten.

Schopstoel?
Waar de Texans dus hun beste running backs moeten missen komt de running game ook in Indianapolis niet echt van de grond. Trent Richardson kwam over uit Cleveland, maar zet een gemiddelde neer van 3.0 yards per poging. Quarterback Luck speelt geen groots seizoen, maar doet het op zich prima met tien touchdowns en niet te vergeten 183 rushing yards. De verdediging van de Colts frustreerde Manning twee weken geleden met wisselende coverage schemes en noteerde daarnaast vier sacks en tien quarterback hits. Van de vier sacks noteerde Robert Mathis er twee en zelfs na de 33 weggegeven punten tegen Denver staat de Colts scoring defense achtste in de league met een gemiddelde van 26.7. Het is wellicht nog te vroeg om te zeggen dat Texans hoofdcoach Gary Kubiak op de schopstoel zit, maar de lat ligt in Houston altijd hoog en een nieuwe thuisnederlaag zal met veel boegeroep worden ontvangen.

Colts @ Texans is de Sunday Night Football van speelronde negen en dus is de keuze laat naar bed gaan of heel vroeg opstaan. Kick-off is namelijk om 02:30 Nederlandse tijd.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen