Match of the Day: Houston Texans @ Chicago Bears

Door

Tillman Een Sunday Night Football om voor op te blijven. De twee smaakmakers van dit NFL-seizoen staan tegenover elkaar in een ontmoeting waar de ware liefhebber wel naar móet uitkijken. De imponerende Bears defense mag laten zien wat het waard is tegen het beste team uit de AFC. De Houston Texans komen op bezoek op Soldier Field.

Super Bowl contenders
Een uitgebalanceerde offense en een sterke defense zijn de twee belangrijkste redenen waarom Houston op dit moment het beste team van de AFC is. Aan de Texans om te voorkomen dat Chicago voor het eerst sinds zes jaar zeven wedstrijden op rij wint.
Deze wedstrijd belooft voor beide (7-1) teams een goede test te worden in voorbereiding op de Super Bowl in New Orleans in februari. Beide teams verloren enkel van de Green Bay Packers en de Bears zijn thuis ongeslagen, terwijl Houston een 3-0 record ‘on the road’ heeft.

Het programma van ‘Da Bears’ vertelt ons dat het slechts één overwinning behaalde tegen een team dat een winning record heeft. De rest van de acht komende tegenstanders staat allemaal .500 of beter. Het zal een uitdaging zijn die Chicago met vertrouwen tegemoet ziet. De formatie van head coach Lovie Smith zit vol met zelfvertrouwen en ze hebben daar alle reden toe. De aanval loopt prima en de defense zorgt met zijn turnovers voor menig punten op het scorebord.

In evenwicht
Het leuke van deze Sunday Night Football is dat voor de Houston Texans hetzelfde verhaal opgaat. De ploeg staat aanvallend goed te spelen en Houston liet in vergelijking met Chicago dit seizoen slechts 17 punten meer toe. Het geeft aan dat beide teams aardig in evenwicht zijn en zullen moeten knokken voor iedere yard.

De opdracht van de Texans zou een stuk eenvoudiger zijn als ze niet hoeven te spelen tegen cornerback Charles Tillman. Zijn vrouw staat op knappen. Hij verwacht echter te kunnen spelen omdat hij in een tweet deze week aangaf de baby op maandag te verwachten. Hij heeft dit seizoen al 43 tackles achter zijn naam staan.

Topwedstrijd
Het is zinloos om voor deze wedstrijd allemaal statistieken te raadplegen. De Bears spelen tot nu toe een prima seizoen en de Texans hebben met overwinningen op Baltimore en Denver laten zien over een topteam te beschikken. Dit kan alleen maar een geweldige wedstrijd worden. NFC vs. AFC. We zijn over de helft van het seizoen en elke overwinning gaat nu dubbel tellen.

De spanning neemt toe en het zal snel duidelijk worden welke teams serieus kans maken op play-offs. Dat de teams van deze Match of the Day erbij zullen zijn is duidelijk, maar vanavond zal ons vertellen hoe zij er echt voorstaan. Een overwinning op Soldier Field is niet zomaar een 8-1 record. Het zal laten zien welk team de druk aan kan en welk team het op een beslissend moment laat afweten.

Houston Texans @ Chicago Bears is met recht de Sunday Night Football van week 10 en begint rond de klok van 02:20 NL-tijd op de vroege maandagochtend.

Ook leuk om te lezen