Match of the Day: Denver Broncos @ New England Patriots

Door

Peyton Manning & Tom BradyVorig seizoen eindigden de play-offs voor Tim Tebow en de Denver Broncos met een dramatische voorstelling in Gillette Stadium (10-45), een wedstrijd waarin Tom Brady liet zien een toekomstige Hall of Fame quarterback te zijn.

Vanavond staan de Broncos, nu met Peyton Manning, tegenover de New England Patriots, nog altijd met Brady, in een strijd voor beide teams om op een 3-2 record te komen.

Terug naar de top
Toen Manning beschikbaar kwam, na veertien jaar Indianapolis, waren het uiteindelijk de Broncos die hem vast wisten te leggen voor een periode van vijf jaar, wat een deal van 96 miljoen dollar betekende. Ondertussen lijkt Peyton zijn draai gevonden te hebben, na een jaar van operaties aan zijn nek en een langdurige revalidatieperiode. Tegen de Oakland Raiders gooide Peyton vorige speelronde 30 uit 38 passes en zette hij zijn beste prestatie van dit seizoen neer met 338 yards en 3 touchdowns.

Momentum
Manning zal proberen het momentum vast te houden tegen zijn grote rivaal Tom Brady. Van de laatste zes wedstrijden dat de twee quarterbacks tegen over elkaar stonden won Peyton er vier, waaronder de AFC Championship Game op 21 januari 2007.

Brady was deze week vol lof over zijn collega. Hij noemde hem een “fenomenale speler, leider en quarterback”. Ook gaf Brady aan blij te zijn met de terugkeer van Peyton Manning in de NFL.

Mooie woorden van Tom Terrific, maar hij zal zich toch vooral moeten richten op zijn eigen team dat lering zal moeten trekken uit de slappe start van vorige week. Bovendien liet de verdediging van de Patriots voor de tweede keer op rij meer dan 300 passing yards toe tegen de Buffalo Bills. Daarbij moet worden aangetekend dat diezelfde verdediging 6 turnovers forceerde.

Een nieuwe periode
Over de twee ontmoetingen van vorig seizoen zal niemand van de Broncos meer willen praten. Tijden veranderen immers, en dat is zeker zichtbaar in Denver.

Ten opzichte van vorig seizoen, hebben de Broncos met Jack Del Rio een nieuwe defensive coordinator, en vanavond vier nieuwe defensive starters: cornerback Tracy Porter, safety Mike Adams, tackle Justin Bannan en rookie end Derek Wolfe. We vinden de Broncos bovendien terug in de top tien als het gaat om toegestane punten en yards. Dat was vorig seizoen wel anders met respectievelijk een 20ste (punten) en 24ste (yards) notering aan het einde van het seizoen.

Gevaarlijke tegenstander
De Patriots hebben in offensive coordinator Josh McDaniels iemand die, als voormalig Broncos head coach, de tegenstander goed kent. Hij zal een ander Denver aantreffen dat gevaarlijker lijkt dan afgelopen januari.

De Patriots zullen alles moeten geven tegen een Denver Broncos dat met Manning de weg naar boven heeft ingezet. What a game. Broncos @ Pats. Manning vs. Brady.

Kick-off van Broncos @ Patriots is (NL-tijd) om 22:25.

Ook leuk om te lezen